11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Debat: Er radikalt forslag uvidenhed eller gedigen populisme?

Læserbrev af Bo Ratz, medlem af byrådet for Nye Borgerlige

Er det uvidenhed – eller gedigen populisme?

Radikalt forslag om at byrådet stemmer Nick Zimmermann DF ud af byrådet – har ingen gang på jorden. Det er hverken realistisk eller lovligt!

Mogens Nyholm, Radikale Venstre, har i mail af den 4. august 2023 fremsendt et beslutningsforslag med nedenstående indstilling til byrådet:

“Radikale Venstre indstiller til byrådet:
1. at Nick Zimmermann forlader Randers byråd permanent.

2. at Dansk Folkepartis 1. suppleant Frank Nørgaard indtræder i Randers Byråd resten af denne valgperiode.

3. at Frank Nørgaard indtræder i de udvalgsposter og hverv Nick Zimmermann blev valgt til på valgnatten – altså partiet gentildeles landdistriktsudvalget”.

Hvis borgmesteren finder, at et forslag ikke lovligt kan behandles af byrådet, skal han indstille til byrådet, at sagen afvises fra dagsordenen, som byrådet så herefter træffer beslutning om.

Byrådet kan ikke lovligt træffe beslutning om, at et byrådsmedlem skal udtræde af byrådet, når det ikke er efter anmodning fra byrådsmedlemmet selv.

Nick Zimmermann er folkevalgt! Og det er derfor kun Nick Zimmermann selv, der kan tage beslutningen om at udtræde af byrådet.

Dette burde Mogens Nyholm, der selv underholder med, at han har 17 års erfaring med byrådsarbejde, naturligvis vide!


Forslaget må umiddelbart være stillet i uvidenhed, for ellers er det da lige præcis det, som Mogens Nyholm anklager mange andre for. Gedigen populisme…!!

Relaterede artikler

Nyeste artikler