2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Debat: FH’s 1. maj hykleri

Læserbrev af Jens Kristian Laursen, tidligere fagforeningsformand Transportgruppen 3F Randers og medlem af SF, Hobrovej 391, Råsted, 8920 Randers Nv

Når man fra det lokale FH Randers’ side vælger at udelukke samtlige politiske partier og lister fra afholdelsen af 1. maj, lugter det langt væk at en omgang hykleri.

FH vælger at sidestille Enhedslisten, Velfærdslisten, Beboerlisten og SF med det arbejderfjendske Socialdemokrati.

Dette åbenbart ud fra devisen om: ”Vil vi ikke tillade et arbejderfjendsk Socialdemokrati at deltage, vil vi ikke se nogen partier.” 

Efter min personlige mening et fuldstændigt fejlskud fra det lokale FH og absolut ikke befordrende for det fremtidige samarbejde med de arbejdervenlige partier/lister.

Som faglig funderet medlem af SF og som tidligere fagforeningsformand, så undrer FH’ holdning mig meget. At FH “belønner” de partier og lister, der støttede op om kampen mod Store Bededagstyveriet fra løftebrudsregeringen, med en udelukkelse fra fejringen af arbejdernes kampdag, er et selvmål af rang.

Selv lokallisterne Velfærdslisten og Beboerlisten, som ikke har repræsentation i Folketinget, skal åbenbart ”straffes” for Mette Frederiksens tyveri.

Det er da tudetosset.

Personligt fristes jeg til at tro, det skyldes FH fagbossernes egen politiske tilhørsforhold. Kunne det tænkes, at det er det der ligger bag FH Randers’ beslutning? ”Må mit parti, Socialdemokratiet ikke deltage, ja så må de andre heller ikke”.

Tillad mig at minde fagbosserne, lokalt og nationalt, om hvem der betaler fodret i deres hundeskål hver dag: Det gør medlemmerne af fagbevægelsen. Det er DER loyaliteten bør lægges. Og ikke hos et stadig mere arbejderfjendsk Socialdemokrati.

Nuvel, fremover må 1. maj fejringen i Randers så splittes op flere arrangementer i Randers, frem for at vi kunne stå sammen om at kæmpe for lønmodtagernes vilkår.

Ærgerligt at en så gammel tradition hældes ud med badevandet.

Taberne er arbejderne og kampen for deres vilkår. Vinderne er Socialdemokraterne, der nu igen fryder sig over endnu en lille sejr over fagbevægelsen. 

Med ønsket om at fornuftens vinde må blæse hen over FH og Socialdemokraterne i FH.

Arkivfoto

Relaterede artikler

Nyeste artikler