15.3 C
Randers
onsdag, oktober 5, 2022

Debat: Flodbyen Randers – En planlægningskatastrofe. Hvor er velfærdsinstitutionerne?

Læserbrev af Eri Bo Andersen, medlem af byrådet i Randers for Østbroen

I større udstykninger kræver Byrådsflertallet helhedsplaner der undersøger kapacitet på velfærds-institutionerne. Det gøres nu af bitter erfaring med en kommunaløkonomisk lussing.

Kommunen er pt. udfordret på manglende institutionspladser i de store vækstområder som Romalt, Munkdrup, Assentoft, Helsted, Hornbæk, Stevnstrup og Dronningborg m.v., og man har indset, at man har sovet i timen og ikke fået udbygget bydelene med de nødvendige velfærdsinstitutioner. Områder som er vækstet med 200-500 boliger indenfor de sidste 15 år.

Det koster nu Kommunen trecifret millioner i udbygningen af den nødvendige velfærd i de større forstæder og byer omkring Randers, når man gerne vil være en attraktiv bosætningskommune.

Randers Kommune og Byrådskonstitueringspartierne har udpeget Flodbyen Randers som Kommunens nye vækstlokomotiv.

Men hvor er så den overordnet planlægning af velfærdsinstitutioner i Flodbyen Randers? Hvor i planerne indgår disse velfærdsinstitutioner? Vuggestuer, børnehave, skoler, ældrecentre, foreninger, fritidsaktiviteter, indkøb o.s.v. Det helt korte svar er, at de slet ikke indgår eller er tænkt ind i dette kæmpe projekt? Kun kolde boliger?

I Flodbyen Randers forventes 3.500-4.000 boliger? Man forventer 7.000 – 8.000 nye borgere?

Hvori indgår Kommunens massive økonomiske investeringer i velfærdsydelserne til de mange borgere i udviklingsplanen for Flodbyen? Igen er svaret, at de slet ikke indgår.

Der findes ingen investeringer i Økonomimodellen for Flodbyen til de basale velfærdsinstitutioner. Hvorfor?

Der er ikke et eneste sted i udviklingsplanen hvor der er indarbejdet en placering af en basal velfærds-institution.

Flodbyen Randers er Kejserens nye klæder og en katastrofe uden den mindste sunde fornuft?

I Aalborg har de også et udviklingsprojekt, samme størrelse, samme antal boliger og samme antal forventede borgere og her indgår en helt ny skole, børnehave, institutioner, indkøb, nye fritidsaktiviteter og ikke mindst en kæmpe bypark, (www.stigsborg.dk) og selvfølgelig gør der det, for det er sund fornuft.

Stop nu Flodbyen Randers mens legen er god, og gentænk hele planen. Det er billigere nu, end at fortsætte katastrofen?

Relaterede artikler

Nyeste artikler