11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

DEBAT: I SF mener vi, at alle har retten til et godt og trygt liv

Læserbrev af Charlotte Broman Mølbæk, medlem af Folketinget for SF

Imens regeringen fortæller om deres planer om milliardinvestering i ældreplejen, bliver Kommunerne i Østjylland nødt til at spare flere millioner på handicapområdet, som i forvejen er svært underfinansieret.

Regeringen nævner i deres ældrereformsudspil, at de vil afsætte 1 mia. ekstra om året til at løfte kvaliteten, plejen og omsorgen. Men de udsultede kommuner bliver nødt til at bruge regeringens investeringer på ældreområdet til at dække det store underskud på det specialiserede socialområde. Hverken de ældre eller borgere med handicap vil kunne mærke denne ene milliard i den kæmpe underskudsforretning, regeringen har gang i.

Det er langt ude, at regeringen finansierer deres ældrepolitik ved at tage fra andre underfinansierede velfærdsområder, herunder handicapområdet. Behandlingen af mennesker med handicap er mange steder under al kritik, og det er et eksempel på de mange velfærdssvigt, som regeringens velfærdsbesparelser har medført. Jeg er rasende over, hvordan socialdemokrater på denne måde kan spare på de mest udsatte borgers velfærd for at give de rige skattelettelser.

Ikke nok med dette udskyder regeringen specialeplanen på handicapområdet. Man opgiver snart håbet på, at denne regering har nogle ambitioner for mennesker med handicap. Derfor har jeg kaldt ministeren i samråd. Det er simpelthen ikke godt nok.

I SF mener vi, at alle har retten til et godt og trygt liv. Handicapområdet og ældreområdet er kernevelfærd, og det skal og må vi ikke spare på. De to grupper må aldrig være på bekostning af hinanden, og det må aldrig blive til et spørgsmål om, hvilken udsat gruppe der skal nedprioriteres. Både ældre og handicappede har ret til omsorg og pleje og ret til et værdigt liv med indhold.

Handicapområdet er en af mine personlige mærkesager, og jeg er dybt rørt over de forhold, som vi udsætter vores svageste borgere for.

Relaterede artikler

Nyeste artikler