12.5 C
Randers
fredag, oktober 18, 2024

Debat: Nytteløs folkeafstemning!

Læserbrev af Simon Simonsen (Moderaterne), Vester Boulevard 17, 8920 Randers NV

I medierne foreslår borgerlisten Østbroens 3 enlige byrådsmedlemmer nu en folkeafstemning, om vi skal have Klimabroen eller ej. Klimabroen kommer, uanset om man kan lide det eller ej, fordi byrådet i 2017 forpligtede sig i en aftale med AP-ejendomme og Flodbyen til at bygge Klimabroen, hvilket også fremgår af artiklen.

Hvis kommunen dropper ud af aftalen, kan der meget vel udløse krav om erstatning fra bl.a.  AP-ejendomme. Borgerlistens Erik Bo Andersen har såmænd selv i en fb tråd nævnt tallet 559 mio kr.

Det er da lidt en slat penge, så det er måske nok bedre trods alt at få noget for pengene?

Klimabroen, som bliver en ny bro i centrum, løser desværre ikke problemstillingen med at få trafikken og især den tungere del ud af byen. Det gøres kun ved en statslig løsning med en ny østlig forbindelse der går i en bue udenom Randers mellem Ringvej Syd og E45 Purhus med en ny østlig forbindelse tunnel eller bro over fjorden.

Derfor skal vi holde fast i, at vi har brug for både den kommunale Klimabro, og den statslige østlige ringforbindelse. Trafikmålinger har gentagne gange påvist behovet, som ovenikøbet er stigende.

Derfor har det intet formål at foreslå en folkeafstemning, som i bedste fald vel nok er en populistisk opvarmning til kv25 eller også slet og ret er en privatøkonomisk finte af borgerlisten.

Vi skal have begge broer, den ene, fordi den kan vi ikke undslå os, den anden fordi behovet er der.

Relaterede artikler

Nyeste artikler