8.1 C
Randers
lørdag, april 27, 2024

Debat: Østbroen har en anden vision for Randers kommune – Sund fornuft og økonomisk ansvarlighed

Læserbrev af Erik Bo Andersen på vegne af bestyrelsen for Østbroen

Sund fornuft er Østbroen slogan, og denne sunde fornuft bruger vi fra sag til sag uden skelen til politisk farve, eller hvem der er forslagsstiller, bare så længe det er til gavn for kommunens borgere og det samtidigt er økonomisk ansvarligt, for pengene kan kun bruges en gang. Vi forlanger også, at sager til enhver tid skal være gennemsigtige og faktabaseret.

Og ja, det er fuldstændig korrekt når vi siger, at vi vil bruge alle midler og muligheder vi har, for at sætte en stopper for Klimabroen.  Det gør vi jo netop i baggrund med at økonomien er uansvarligt, og at forslaget slet ikke løser noget som helst med trafikafviklingen (tværtimod) og at klimasikring kan laves bedre og smartere. Østbroen er jo opstået for netop at forhindre en Klimabro og det står sågar direkte i vores vedtægter.  Så at det kan komme bag på nogen er ubegribeligt. Vi er demokratisk valgt, men det er der nogen der er det meget svært med at acceptere, især blandt klimabro tilhængerne og de politiske partier der går ind for en Klimabro. Vi hører igen og igen Citat – ”I er bare et protestparti”, Brok, brok, brok, og I er bare imod alt udvikling i Randers, I vil ikke Flodbyen” osv. Citat slut

Magtfuldkommenheden er så stor, at Klimabro partierne mener, at man bare fordi de for nuværende trumfer sager igennem, så skal vi andre bare ligge os fladt ned og logre med halen.

Det er ret vildt, for en kamp er ikke slut før sidste fløjt har lydt, og beslutninger kan jo til enhver tid laves om ved enten at blive klogere eller ved et nyt flertal. Under alle omstændigheder så er intet slut før tingene er bygget og der er afregnet.

Men det viser jo med alt tydelighed, at man er bange for Østbroen og den stigende opbakning vi har og fortsat får, og det har man vist på alle måde, bl.a. i kommunalvalget 2021, hvor man gik ud og annoncerede en konstituering før sidste 1/3 af stemmerne var optalte, og man har gjort det i efterfølgende budgetter, hvor man igen og igen har slået ring om Klimabroen, og man har gjort alt for at holde Østbroen udenfor indflydelse.

Men Østbroen har i den grad visioner. Men når vi siger, at vi er imod noget, så peger vi stort set altid på en anden mulighed, og det gøres med den sunde fornuft for løsningen og den økonomiske ansvarlighed.

Eksempel så er brospørgsmålet jo det tydeligst eksempel på forskellige visioner

Vi tror på en Østbro eller allerhelst en tunnel, som sikre en komplet ringvejsløsning, der flytter op til 12.000 biler ud af centrum, og som er en Statsvejsløsning i kombination med Kommunal medfinansiering.

Østbroen 6 til 7 gange billigere for Randers Kommune, hvor Klimabroen alene kan finansieres af Kommunens borgere. Hvor er den sunde fornuft i Klimabroen og hvor findes pengene? Ca. 800 mio kr.

Østbroen har i de sidste 2 år, vist at vi er den eneste liste og parti, der overholder Randers kommunes økonomiske politik, og sikre penge nok i kassen i forbindelse med Budgettet og samtidig tager hånd om kommunens kerneopgaver.

Der mangler således ikke visioner i Østbroen eller vores evne og ønske til at tage ansvar for alle områder i kommunen, men så længe der er et lukket demokrati og en partidisciplin bland Klimabro partierne, så skal vi hen til Kommunalvalget 2025, før der kan ske ændringer Og der vil ske betydelige ændringer, så vi kan få en anden Borgmester og et andet og mere samarbejdsvilligt Byråd, der vil bruge sund fornuft.

Vi glæder os til Kommunalvalget 2025

Relaterede artikler

Nyeste artikler