5.7 C
Randers
onsdag, november 13, 2024

Debat: Randers kommune har politisk og organisatorisk overflod

Læserbrev af Erik Bo Andersen på vegne af Østbroen

Randers Kommune har politisk og organisatorisk overflod, og det bliver man nødt til at gøre noget ved.

10 stående udvalg og 1 bæredygtighedsudvalg – i alt 11 politiske udvalg. Det er indiskutabelt. Men hvorfor?

I Randers kommunes organisationsdiagram er der  ”kun” 4 forvaltningsgrene.

Udvikling, Miljø og teknik; Børn og skole; Social og arbejdsmarked samt sundhed, kultur og omsorg.

Konverteres det til nødvendige politiske udvalg så giver det 4 + 1 økonomiudvalg, i alt 5 politisk udvalg.

Hvad er det saglige og faglige argument for så at have 11 politiske udvalg?

Hvad er det saglige og faglige argument for, at have flere end de nødvendige 5 udvalg, der passer til kommunens organisation?

For hvert udvalg skal der tilkobles direktører, chefer, sekretærer, økonomimedarbejdere og medarbejdere til betjening af hvert udvalg, foruden en politisk udvalgsformand, næstformand, og udvalgsmedlemmer og alt sammen sker for visse udvalg dobbelt/tredobbelt up og med opbygninger af siloer indenfor samme forvaltningsgren.

Vi snakker alene om en politisk besparelse på 2,7 mio. kr. årligt og tillæg dertil de forvaltningsmæssige resurser, så vi snakker rigtig mange millioner.

Er alt organisatorisk, økonomisk og sund fornuft væk?

Er denne politisk/organisatoriske overflod alene til for, at få et ben at tygge på til en kommunal valgaften, for at få en konstituering til at gå op, eller hvor er det lige kæden hopper af?

Det indgåede budgetforlig har indarbejdet en reduktion af politisk organisation på 800.000 kr. fra 2026 og frem, men det er ikke engang 2 udvalg, så hvad er det man ønsker reduceret og hvorfor vil man igen have flere udvalg end det kommunale organisationsdiagram?

I Østbroen kan vi simpelthen ikke se noget formål med at have en politisk organisation der er større end den kommunale forvaltnings-organisation, plus et økonomiudvalg, og vi mangler endnu at høre argumenterne og begrundelse for at have det, som vi har i dag med over dobbelt up på politisk udvalg.

I stedet for dobbelt-up på politiske udvalg, burde man i stedet lave dobbelt-up på politiske udvalgsmøder og byrådsmøder, så de ikke er så lange, og at sagerne kan ekspederes hurtigere til gavn for borgere og virksomheder.

Sund fornuft for Østbroen er, at bruge borgernes penge fornuftigt, og sikre hurtig og smidig sagsbehandlinger at de politiske sager.

Relaterede artikler

Nyeste artikler