19.2 C
Randers
søndag, september 8, 2024

Debat: Selvfølgelig skal der også være gæstesejlerpladser i Randers, ligesom i mange andre byer, vi gerne vil sammenlignes os med


Læserbrev af Bo Ratz Larsen, medlem af byrådet for Konservative, Karetmagervej 8, 8920 Randers NV

Debatten om gæstesejlerpladser og lystbådehavn i centrum af Randers har fyldt en hel del det sidste stykke tid. Rigtig mange har ytret ønske om, at der i Flodbyprojektet skal indtænkes en ny lystbådehavn, hvor der er plads til mange gæstesejlere, det vil gavne turismen i Randers, og det kan være med til at skabe en hyggelig, maritim stemning, som kendes fra mange havne i og udenfor Danmark.

I øjeblikket er det sommerferie, og jeg sejler med familien i den Göteborgske Skärgaard, og her finder vi utallige eksempler på, hvad en havn med plads til gæstesejlere kan!

Vi sejler fra den ene smukke, intime havn til den næste, og det er slående, at stort set alle de lokalsamfund vi besøger på vores tur, er bygget op omkring deres havne. Her kan man se familier, der hygger sig med venner, spiser is eller går på café. Man bruger og er stolt af sin havn.

I langt de fleste af de havne vi besøger her i Sverige, er der mulighed for indkøb, der er butikker, caféer og restauranter. Der er rigtig meget at tage sig til, hvis man er turist… Og så er der masser af gæstesejlerpladser, der gør det nemt for sejlerne også at være turister i området, og som gør, at der er en helt fantastisk stemning i disse skärgaards-havne.

Noget af denne stemning kunne vi også skabe i Randers Centrum.

Klimabroen er på vej, og den vil gøre, at der ikke vil være mulighed for at se sejlere i det nordlige bassin, med mindre at den laves med en klap. Det kunne jeg godt ønske for vores by, men med den økonomi kommunen har i øjeblikket, er det nok ikke realistisk, at det sker, selvom det ville give mening. Man har dog lov at håbe!

Etableringen af Flodbyen ligger stadig et godt stykke ud i fremtiden. Derfor kunne man måske tænke sig, at der kan etableres midlertidige gæstesejlerpladser ved Bolværket/Streetfood, og i den periode, hvor de ligger der, vil det kunne skabe en maritim stemning, som ville kunne løfte hele området omkring Bolværket, og som ville tiltrække ikke alene sejlere, der dermed har noget at sejle efter, men også turister og borgerne i Randers! Bedre stemning for borgerne i Randers og flere turister. Det er en win-win situation!

Hvis Klimabroen kommer, så skal vores lystbådehavn flyttes, og det bliver en bekostelig affære!

Der skal naturligvis være plads til alle de medlemmer, der har både, der ligger i havnen i dag i den nye havn, men der bør også indtænkes et stort antal gæstesejlerpladser, der kan være medvirkende til, at der kommer en øget turisme til byen.


Det ville være optimalt, hvis man som sejler kunne sejle gennem Naturpark Randers Fjord og helt ind til centrum.


Når Klimabroen etableres, er det vigtigt, at den nye lystbådehavn hænger sammen med byen. Derfor bør der indtænkes mulighed for, at man kan gå under broen. På den måde hænger lystbådehavnen sammen med byen, og den havnepromenade, som bliver etableret,

Med en klap i Klimabroen, vil man kunne se sejlbåde i det nordlige bassin, og der vil være mulighed for Randers sejlklubs juniorer stadig kan træne der!


Den maritime stemning, som der altid har været ved sejlklubben, vil dermed kunne bevares, ligesom det vil være naturligt, at den populære Restaurant Sejlklubben bør.

Det er ikke for sent til at tænke i de baner, men uret tikker, og der skal snart tages nogle beslutninger, hvis det er den vej byudviklingen i Flodbyen skal gå.



Relaterede artikler

Nyeste artikler