-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Debat: Tonedøvt byrådsflertal for P- hus på Brotoften

Læserbrev af Jørgen Andersen Stenaltvej 6, 8930 Randers NØ

Når man som jeg følger med på nettet fra byrådsmøderne i Randers byråd kan man undre sig over de til tider spøjse argumenter som byrådsflertallet benytter sig af for at fremme sagen om et P. hus på Brotoften.

Og i den forbindelse oprettelse af en dagligvarebutik i underetagen.

På trods af en klar anbefaling fra en ny detailhandel analyse fra år 2022, som kommunen selv har fået lavet.

Analysen advarer kraftigt om, at det vil skade handlen i midtbyen, hvis der laves en dagligvare butik i parkeringshuset.

På trods af dette og mange andre gode argumenter imod projektet. Så fortsætter byråds flertallet fuldstændigt tonedøvt med at skamrose denne kolos af et P. hus. Som forringer udsynet til nogle af Randers kommunes største attraktioner. Udsyn til Gudenåen, udsynet til Den Blå Bro og udsynet til Randers Regnskov.

Hvis det er så attraktivt som politikerne mener det vil være at drive dagligvarebutik i området havde der sikkert for længe siden blevet etableret en dagligvarebutik i Gudenåcentret. Her står der nemlig flere erhvervslokaler tomme. Gad vide om det også var en politisk beslutning dengang der blev bygget en dagligvare butik i VIA Campus Randers bygningen på Jens Otto Krags Plads. For den butik har stået gabende tom i mere end to år.

Et P-hus på Brotoften kan også blive en dyr affære for skatteborgerne i Randers kommune. For kommunen har nemlig lovet investor AP Ejendomme, at betale for leje af 150. pladser i P-huset de næste 50 år. Hvis ikke pladserne bliver udlejet, hvad de næppe gør. Bliver det en årlig dyr udgift for skatteborgerne.

22 byrådsmedlemmer stemte for sag nr. 77. og imod stemte 9 medlemmer. Imod stemte Østbroen, SF, Enhedslisten, Beboerlisten, Velfærdslisten, ét medlem af Venstre medlem og én socialdemokrat.

Jeg kan varmt anbefale at man som borger i Randers kommune følger denne sag nr. 77. Samt til øvrige sager der måtte have interesse på Randers kommunes hjemmeside.

Lyt til det seneste byrådsmøde her

Relaterede artikler

Nyeste artikler