19.1 C
Randers
fredag, september 20, 2024

Debat: Vi står ved vores ansvar – og derfor kan vi ikke støtte en skattestigning

Læserbrev af Lars Axel Nielsen og Henning Munkholm, Liberal Alliance Randers Kommune

Under lange og intense budgetforhandlinger, der for vores vedkommende strakte sig fra kl. 8 om morgenen til midnat, har vi i Liberal Alliance arbejdet hårdt for at præge forhandlingerne i en retning, som vi mener er bedst for Randers. Mange af forslagene i budgettet har været både fornuftige og nødvendige. Alligevel har vi set os nødsaget til at trække os fra forhandlingerne – og det skyldes primært ét punkt: skattestigningen.

Vi i Liberal Alliance Randers kan ikke støtte en skattestigning. Det er simpelthen ikke rimeligt at bede borgerne om flere penge, når vi endnu ikke har taget de nødvendige skridt for at løse de grundlæggende problemer i kommunens økonomi. Samtidig er det ikke forsvarligt at gennemføre besparelser, uden også at foretage en grundig intern oprydning. At hæve skatten i denne situation svarer til at tisse i bukserne for at holde varmen – en kortsigtet løsning, der ikke løser det langsigtede problem.

Vi kæmper for, at der tages fat om nældens rod. Kommunen skal fokusere på kerneopgaverne og skære de opgaver væk, som vi ikke nødvendigvis skal varetage, indtil økonomien er stabil igen. Det er ikke sket i tilstrækkelig grad i budget 2025, og derfor kan vi ikke forsvare at kræve flere penge fra borgerne.

At spare er aldrig sjovt. Det er hårdt, og det gør ondt. Men som politikere har vi et ansvar for at tænke langsigtet. Hvis vi i dag hæver skatten uden at få styr på ubalancerne i Randers’ økonomi, vil vi om få år stå i samme eller værre situation. Vores mål er ikke blot at holde kommunen oven vande i år, men at opbygge en stærk og stabil økonomi for fremtiden.

Nogle vil måske mene, at vi undslår os ansvar ved at forlade forhandlingerne og stå uden for budgettet. Vi mener det modsatte: At tage ansvar handler ikke om at finde den kortsigtede løsning, der tilfredsstiller alle nu og her, men om at rette op på de grundlæggende økonomiske problemer. Det er vores ansvar at skabe en langsigtet løsning, så vi undgår gentagne spareøvelser og i stedet kan investere i de områder, der virkelig løfter Randers Kommune.

Vi i Liberal Alliance vil gerne investere i Randers’ fremtid, men det kræver, at vi i budgettet tager de svære og upopulære beslutninger nu. En skattestigning uden en solid økonomisk plan er ikke løsningen.

Læs også
Budgettet er en katastrofe for de mindste og for de sårbare børn

Relaterede artikler

Nyeste artikler