15.3 C
Randers
onsdag, oktober 5, 2022

Debat:En konservativ statsministerkandidat uden blik for dem der har mindst

Læserbrev af Iben Sønderup, folketingskandidat for Socialdemokratiet i Randers Sydkreds
Sjællandsgade 20, 8900 Randers 

Da De Konservatives Søren Pape Poulsen proklamerede sit kandidatur til statsministerposten, havde han tre politiske budskaber: En afskaffelse af retten til tidlig pension, lavere skat og privatisering af ældreplejen.

De Konservatives skatteplan betyder lavere skat, “effektiviseringer” for over 17 mia. og dermed færre penge til den offentlige sektor. Derfor må partiet svare på, hvad det er for nogle opgaver, der så ikke længere skal løses.

Er det børnene, der skal have færre uddannede pædagoger? Er det eleverne i folkeskolen, der skal have mindre kontakt med deres lærere? Er det de ældre og patienterne på hospitalerne, der skal have mindre behandling og omsorg?

Er det uddannelserne, der skal spare på undervisning, materialer og udstyr – i en tid, hvor vi har så hårdt brug for uddannet arbejdskraft? Er det de psykisk syge, der skal vente endnu længere på en tid hos en psykiater? 

Den konservative skatteplan vil ifølge Cepos primært ramme pensionister i lejebolig, dagpengemodtagere, kontanthjælpsmodtagere og studerende på SU. Direktørfamilien vil derimod få en årlig gevinst på 84.600 kr. Det er den forkerte vej at gå i en tid, hvor mange har det svært på grund af stigende inflation og energipriser.

Socialdemokratiet vil stå i spidsen for en ledelse af Danmark, hvor pengene skal følge med, når der bliver flere ældre. Hvor vi passer på vores ældre og forbereder vores sundhedsvæsen på fremtiden. Hvor vi prioriterer alle uddannelser og sørger for, at der er en voksen favn til de mindste børn.

Socialdemokratiet har øje for dem, der har mindst i vores samfund. Derfor har vi lavet en politisk aftale med Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om at lægge et loft over huslejen, så almindelige mennesker har råd til at blive boende i deres lejebolig, selv om priserne stiger på almindelige dagligvarer.

Nu må det stå helt klart for alle, at der en markant forskel i dansk politik. Jeg ved godt, hvem jeg helst vil have som statsminister. Gør du? 

Relaterede artikler

Nyeste artikler