11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Debat:Vi tager nye, vigtige skridt mod et grønnere Danmark

Læserbrev af Malte Larsen, Medlem af Folketinget for, Socialdemokratiet

Iltsvindet i havene er åbenlyst. I min levetid kan jeg ikke erindre et år, der har været så regnfuldt, de ekstreme vejrforhold kommer oftere end tidligere. Gennem en årrække har vi set stigende temperaturer over store dele af jordkloden.

I det lys er jeg ganske godt tilfreds med at et bredt flertal i Folketinget nu har fordelt ca. 5. mia. kroner fra det grønne råderum.

Vi rejser mere skov i de områder, hvor der er brug for det. Vi sikrer renere drikkevand til danskernes haner. Vi investerer i at fremme både økologiske og plantebaserede fødevarer. Vi giver et ordentligt økonomisk tilskud til oprydningen af generationsforureninger. Vi forhøjer dieselafgiften. Vi får 25 millioner fra havnaturfonden ud at arbejde allerede i år. Og vi fylder penge i fjernvarmepuljen, der er med til at udbrede brugen af fjernvarme, så vi kan gøre os uafhængige af gas og andre fossile brændsler.

Samlet set tager vi altså et stort skridt på vores vej til at gøre vores elskede land både sundere og grønnere. For selvom det for enkelte stadig kan virke lidt abstrakt med klimaforandringerne, er det ikke længere bare en trussel i det fjerne. Det er også her, i Danmark, at vi begynder at kunne se konsekvenserne.

Vi kan se det her i Randers også.

Vores fjorde kunne også være i bedre tilstand, og været både lokale og nationale historier om iltsvind.

Derfor er det helt afgørende, at vi trækker i det grønne arbejdstøj og rent faktisk gør noget ved problemerne.

Det er rigtig mange penge, og jeg forstår godt, hvorfor der måske kan være nogle, der tænker, om vi nu har råd til at investere så meget i grønne løsninger.

Til den tvivl er mit budskab klokkeklart – vi har simpelthen ikke råd til at lade være.

Det er en bunden opgave at løse de problemer, vi har på klima- og miljøområdet, og i Socialdemokratiet er vi helt klar.

Det skylder vi vores land, og alle fremtidige generationer, som vil komme til at kalde Danmark deres hjem.  

Relaterede artikler

Nyeste artikler