Torsdag d. 18. august 2022 bliver 10-års jubilæet for Demenscaféen i Randers fejret med levende musik, champagne, kransekage, frokost og kaffe. Frivillig Ingerlise Jordahl fortæller, at de pårørende har lige så meget brug for Demenscaféen, som borgere med en demenssygdom.
For 11 år siden annoncerede Ældresagen efter frivillige med lyst til at støtte op om en demenscafé i Randers. Efter et år med forberedelser, kurser for frivillige, samarbejde med Randers Kommune og klargøring af fysiske rammer kunne Demenscaféen i Odinsgade slå dørene op i august 2012.
Ingerlise Jordahl har været med fra starten. Hun var blandt den første gruppe af borgere, der meldte sig som frivillige hos ÆldreSagen for at starte Demenscaféen, og hun er én blandt fem frivillige, der har været aktive siden åbningen i 2012.
Ingerlise Jordahl fortæller, at de pårørende har lige så meget brug for Demenscaféen som de borgere, der har en demenssygdom.
»Her kan de snakke om alt, hvad de har på hjertet, og Randers Kommunes frivilligkoordinatorer kan hjælpe med konkrete problemer. Vi oplever, at flere ægtefæller til borgere med demens fortsætter med at komme i caféen, når deres kære er kommet på plejehjem. Det sætter vi stor pris på, fordi de nye i caféen kan få glæde af den store viden og erfaring, der følger med de forskellige demensforløb,« siger Ingerlise Jordahl.
Fejringen af Demenscaféens 10-års jubilæum foregår torsdag d. 18. august kl. 12-16 i Odinsgade 14 A.
Fakta om Demenscaféen
Demenscaféen er et tilbud for alle borgere i Randers Kommune med demens og deres pårørende, og caféen holder åben hver anden torsdag fra kl. 14 til kl. 16. Der serveres kaffe, og deltagerne kan få en god snak med ligesindede om hverdagen og udfordringer, og efterfølgende er aktiviteter som for eksempel banko, foredrag, musik og forskellige spil.
En af Randers Kommunes demenskoordinatorer er til stede den første halve time hver gang, så der er mulighed for at få gode råd og indblik i kommunens forskellige tilbud indenfor demens.