11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Den sociale hundelegeplads vandt frivilliginitiativet 2024

Foreningen for Den Sociale Hundelegeplads Randers er med til at give folk, der måske ellers bare ville sidde alene derhjemme, indhold i livet.  

Amalie er formand for ”Foreningen for Den Sociale Hundelegeplads Randers.” Hun er sammen med hunden Nala tilflytter til Randers og kendte ikke nogen i forvejen, og derfor syntes hun det er dejligt at have fundet et sted, hvor hun kan møde og samle en masse søde mennesker.

Foreningen handler både om hunde, og om alt det sociale. Amalie ønsker at alle – uanset om de har hund eller ej – skal føle sig velkomne til at komme på hundelegepladsen.
 
I dag har foreningen en stor indhegning på Toldbodgade. De ønsker at lave en ekstra indhegning, da der er flere der har udtrykt et ønske om dette. Nogle har hanhunde, der ikke kan med andre hanhunde, og derfor har de ikke følt de kunne komme på hundelegepladsen. Det vil være muligt for dem at komme og være sociale sammen med andre, hvis der kommer en ekstra indhegning, så man har mulighed for at dele hunde der ikke kan sammen fra hinanden.

Foreningen ønsker også at få lave nogle siddepladser. Amalie udtaler:

»I sommers mistede et af medlemmerne sin hund gennem mange år, her mødtes vi alle på hundelegepladsen til en kop kaffe for at mindes hunden. Her havde det været optimalt at have nogle borde og stole tilknyttet indhegningen.«
 
Foreningen har for nylig lavet et samarbejde med GAIA, som udspringer fra et projekt nogle fysioterapeutstuderende havde, hvor de havde brug for at låne nogle hunde. Det har resulteret i et rigtig godt samarbejde, hvor dem fra GAIA kan komme over på hundelegepladsen og klappe og gå med hunde, samt også hjælpe med at socialisere hundehvalpe. De er også i gang med at lave en aftale med Hjerneskadeforeningen om, at de skal kunne komme med ud og snakke med hundene.

Foreningen fik tildelt 12.000 kroner.

Relaterede artikler

Nyeste artikler