-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Departementschef godkendte Støjbergs pressemeddelelse

Forhenværende departementschef Uffe Toudal Pedersen afgav i går forklaring i Rigsretten i sagen mod Inger Støjberg.

Den tidligere departementschef Uffe Toudal Pedersen afgav forklaring for Rigsretten i går. Han var den øverste embedsmand i Udlændinge-, og Integrationsministeriet, da sagen begyndte. Det skriver dr.dk

Statsministeriet undrede sig

Daværende statsminister skulle i en forespørgselsdebat om danske værdier. Statsministeriet forberedte alle mulige scenarier for, hvad Lars Løkke Rasmussen kan bliver spurgt ind til og beder derfor også om en orientering fra Udlændingeministeriet på, hvor sagen om adskillelse af asylpar står.

Da Statsministeriet får bidraget fra Støjbergs embedsværk, undrer de sig, og kontakter afdelingschef Line Skytte Mørk Hansen i ministeriet, som melder videre til Uffe Toudal Pedersen

»Jeg blev på et tidspunkt bekendt med, at der på et tidspunkt blev spurgt ind til, om det kunne være rigtigt, at alle skulle skilles ad,« fortalte han i retten.

Udlændingestyrelsen skulle afgøre sager

I 2016 begyndte Udlændingestyrelsen er begyndt at kigge på de unge asylpars sager. Men styrelsen have fortsat kun pressemeddelelsen som de eneste skriftlige retningslinjer.

Instruksen af Udlændingestyrelsen

Den efterfølgende samtale mellem Udlændingeministeret og Udlændingestyrelsen finder sted den 10. februar, hvor styrelsen får besked på ad adskille de unge asylpar.

Da Inger Støjberg skal svare på, hvad er er sket, bliver der svaret til Folketinget, at det var korrekt, at styrelsen blev bedt om at administrere i overensstemmelse med pressemeddelelsen.

Det selvom der altså var en intern uenighed i departement og styrelse om, hvad der var givet instruks om.

Det var afdelingschef Line Skytte Mørk Hansen i ministeriet, der ringede til Udlændingestyrelsens vicedirektør Lene Vejrum.

Rigsretssagen fortsætter på mandag.

Relaterede artikler

Nyeste artikler