15.8 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Der bliver alligevel julestemning i Tvede, Linde og Mellerup Sogne

Corona eller ej. Julegudstjenesterne er en tradition, som markerer begyndelsen på en hyggelig juleaften med duften af gran blandes med stege-osen fra and og flæskesteg.

I år er der igen restriktioner for antallet af kirkegængere på grund af smittefaren, og der skal bæres mundbind i kirken, og det tilrådes, at der også bæres mundbind mens der synges julesalmer.

I de tre sogne vil sognepræst Susan Ballegaard Sørensen alligevel sørge for den rette julestemning i de tre kirker.

I Mellerup var der gudstjeneste klokken 11.00. Der var plads til 25 personer, men der var kun 18.

Susan Ballegaard Søren mener, at mange har besluttet, at blive hjemme af hensyn til børnefamilierne, så der primært er plads til dem.

Dog var alle præstens konfirmander til stede til gudstjenesten.

Klokken 13.00 kimede kirkeklokkerne til julefest i Linde Kirke. I skrivende stund er julegudstjenesten i gang, og på trods af et mindre antal kirkegængere, så er julestemningen i top.

»Når først Juleevangeliet bliver læst op, så kommer julestemningen helt af sig selv,« forklarer Susan Ballegaard Sørensen.

Efter gudstjenesten i Linde, skal sognepræsten ile til Tvede, hvor hendes sidste julegudstjeneste finder sted.

Susan Ballegaard Sørensen er kendt for at interagere og inddrage kirkegængerne, når der er julegudstjeneste, men det er desværre ikke muligt i år.

Omkring klokken 15:30 forventer hun at kunne køre hjem til præstegården for selv at fejre jul sammen med familie og venner.

Mens sognepræsten forkynder juleevangeliet, sørger ægtemanden Morten Ballegaard Sørensen for julemaden.

Både Morten Ballegaard Sørensen og sognepræsten samt ikke mindst deres børn, er spændte på resultatet af hans kogekunst.

Vi ønsker familien Ballegaard Sørensen held og lykke med flæskestegen, og den øvrige julemad, samt ikke mindst en glædelig jul.

Der kimede også til julefest i Linde Kirke

Relaterede artikler

Nyeste artikler