Mette F. til Venstre og Konservative: Tænk jer nu om
I går var midtbyen i Randers bogstavelig talt malet rød. Det var de lokale socialdemokrater, som fik besøg af statsminister Mette Frederiksen.
Da News Netavis mødte Mette Frederiksen, og spurgte hvilke partier en bred regering skal bestå af, opfordrede Venstre og Konservative til at genoverveje deres holdning til ikke at indgå et regeringssamarbejde.
»Helt generelt kommer jeg ikke i valgkampen til at gå og strege partier ud, og sige at det her partiet kan være med, og det her parti kan ikke være med.«
»Der er nogle partier i Danmark, som har en stærkere tradition for at løfte et regeringsansvar, og da vi lavede det nationale kompromis, var det jo bl.a. de fem gamle partier, som stod bag, så det er et naturligt sted at kigge hen,« sagde statsministeren.
»Jeg synes Venstre og Konservative skal genoverveje deres holdning. Jeg tror, det vil være godt for Danmark, hvis vi kan lave en bred regering. Valgkampen er lang endnu, og der er masser af dage til at genoverveje noget af det, som man fik sagt i starten,« betonede statsminister Mette Frederiksen.
Disse overvejelser blev straks skudt ned af både Venstre og Konservative. News Netavis fik kontakt til Venstre, da Jakob Ellemann-Jensen var på valgturné i Aarhus, samt Konservative Folkeparti, hvor Søren Pape Poulsen førte valgkamp.
»Et regeringssamarbejde med Mette Frederiksen er definitivt udelukket,« lyder det ensstemmende fra de to partier.
»Venstre afviser den socialdemokratiske regerings forslag om et regeringssamarbejde henover midten, fordi det ganske enkelt ikke er troværdigt. Det er et desperat forsøg på at klamre sig til magten. Vi har igen og igen vist, at vi er et konstruktivt parti, der samarbejder bredt, når det gavner danskerne. Det kan vi i opposition og i regering. Men der er også meget, vi er uenige med Mette Frederiksen i, og derfor skal vi ikke i regering sammen. Vi ønsker en borgerlig-liberal regering,« pointerer Jakob Ellemann-Jensen overfor News Netavis.
En bred regering er ikke mulig
Derfor er der reelt kun SF og Moderaterne, som vil indgå et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Derfor er Mette Frederiksens drøm om en bred regering ikke til stede.
I Randers blev hun ikke afvist. Et par hundrede mennesker stod klar til at tage imod hende, da den store bus i røde farver, rullede ind mod Rådhustorvet.
Mange havde noget på hjerte, og Mette Frederiksen tog sig tid til at tale med alle. Tre unge piger havde malet ”Mette” i deres hoveder, og de havde købt et diadem, som var enhver dronning værdig. Dog var diademet af plastik, men det var de tre piger overbeviste om, at Mette Frederiksen ville være ligeglad med. »Det er jo tanken, der tæller,« konstaterede de.
Ikke nok med at de fik afleveret deres diadem; de fik samtidig en autograf af deres politiske forbillede.
Der var kø for at få taget en selfie sammen med statsministeren. Andre havde lyst til at fortælle hende om deres aktuelle problemer. Således blev hun konfronteret af en ung kvinde, som har besvær med at betale sin el- og varmeregning.
En anden kvinde savnede mere hjælp til psykisk syge. Hun har selv ADHD og lider af angst. Hun følte sig overset i systemet.
Der var også verbale roser til hende. Jan kom for at takke hende for indførelse af ”Arne-pensionen.”
Han havde været 47 år på arbejdsmarkedet, og kunne nu endelig trække sig tilbage.
Niels Hansen fra Hald var kommet til Randers for at give Mette Frederiksen et glas honning.
»Det synes jeg, hun har fortjent. Hun har gjort det godt, men jeg stemmer ikke på hende. For første gang i mit liv vil jeg stemme blankt,« forklarede han.
»Jeg vil ikke stemme på et parti, som går ind for dyrplageri der vil opstå i de naturnationalparker, som kommer,« fastslår han.
Hvordan er det at være statsminister?
På vej tilbage til bussen, kom en pige og standsede Mette Frederiksen. Hun ville gerne vide, hvordan det er, at være statsminister.
Mette Frederiksen lagde ikke skjul på, at det var hun godt tilfreds med at være. Men hun ville også gerne vide hvordan det er, at gå i skole.
»Det kan jeg godt lide. Men jeg bliver bare ked af det, når vi ikke snakker pænt til hinanden,« understregede pigen.
Om hun mente i skolen eller tonen politikerne imellem, sagde hun ikke noget om.
Mange lokale partifolk havde ikke mulighed for at være til stede. De var ud og hænge plakater op.
Ophængningen måtte påbegyndes klokken 12.00, og allerede 5 minutter efter, var lygtepælene i Randers midtby dækket af plakater.