0.7 C
Randers
lørdag, februar 4, 2023

DF’er raser over at fjerne afsnit af Pyrus

TV 2 har her kort før den 1. december valgt at droppe julekalenderen “Alletiders Julemand” med Pyrus.

Årsagen er en scene, hvor tre børn er klædt ud som flødeboller og derfor malet sorte i hovederne, og det har fået kritik for at benytte blackface, og det kan ifølge TV2 virke stødende for nogle mennesker.

“‘Alletiders Julemand”‘ blev senest vist i 2014, og her modtog TV 2 en enkelt klage over en bestemt scene.

Julekalenderen skulle have været genudsendt hver dag i december til og med juleaften.

Den nyvalgt folketingspolitiker Nick Zimmermann (DF) raser mod TV2′ beslutning:

»Det er helt skørt, at TV 2 fjerner en folkekær julekalender, fordi man har fundet nogle børn, der er malet sorte i ansigterne, og at ordet “neger” vist nok indgår en enkelt gang i et af afsnittene,« siger han.

Det er helt på månen. Og jeg mener, at TV2 må revurdere sin beslutning om at sortliste julekalenderen

Nick Zimmermann, DF

»TV 2 går dermed de vilde, venstreorienterede, identitetspolitiske aktivisters ærinde. De ser racister og racisme over alt, og når dertil, at TV 2 bøjer sig for deres dagsorden, så underbygger de forestillingen om, at der er racisme over det hele. Det kan ethvert tænkende menneske jo sige sig selv ikke er tilfældet. Helt ærligt, Pyrus racistisk? Det er jo helt latterligt,« siger Nick Zimmermann.

Han mener, at TV 2 skal revurdere sin beslutning om at sortliste julekalenderen og frygter, at det kan blive mange ældre seriers endeligt. 

»I mine øjne er det her langt værre, end når Pippi Langstrømpe pludselig ikke længere er negerkonge, men sydhavnskonge. Her er en hel julekalender blevet blacklistet som følge af nogle få sekvenser i afsnittene. Det er helt på månen. Og jeg mener, at TV2 må revurdere sin beslutning om at sortliste julekalenderen,« understreger Nick Zimmermann.

Mette Nelund, der er konstitueret fiktionschef hos TV 2, forklarer i en skriftlig kommentar, at beslutningen om at droppe er truffet efter “et fornyet gennemsyn”.

Ifølge TV2 siger den konstituerede fiktionschef Mette Nelund, at beslutningen er truffet efter et fornyet gennemsyn.

»I vores gennemsyn mener vi, at Pyrus 3 indeholder elementer, som har en forældet skildring af både mennesker og kulturer, og som kan misforstås af især børn, som ikke kan sætte fortællingen ind i en historisk kontekst,« siger hun i den skriftlige udtalelse.

Relaterede artikler

Nyeste artikler