13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

DMI varsler snestorm over Danmark

DMI varsler snestorm fra mandag aften til onsdag morgen. Kør forsigtigt, lyder det fra DMI’s meteorolog.

Meldingen lyder på snestorm i hele landet i en kategori 2, som er farligt vejr. Varslingen er gyldig fra den 6. marts fra klokken 23.00 til den 8. marts klokken 06.00.

Bilister bør køre forsigtigt og efter forholdene, når de begiver sig ud i trafikken tirsdag morgen.

Sådan lyder opfordringen fra DMI’s vagthavende meteorolog Erik Hansen. Fra mandag aften til onsdag morgen, varsler instituttet, at en snestorm vil ramme det meste af landet.

Den vil påvirke morgentrafikken tirsdag. »Tirsdag morgen vil det sne over Sjælland, mens der allerede vil være faldet en del sne over Jylland«. »Så det vil være med forlængede rejsetider, uanset hvilken transportform man vælger«. Snestorm betyder, at der i løbet af seks timer vil falde mere end 10 centimeter sne, mens middelvinden vil være på mindst 10 meter i sekundet.

Sneplove og saltspredere er klar

Hos Vejdirektoratet holder man nøje øje med vejrudviklingen. Direktoratet står således klar til at forhåndssalte vejene, og køre ud med sneplove, så snart sneen begynder at falde. Det fortæller vagthavende Brit Osted Nielsen.

Ved snestorm opfordrer hun bilisterne til at køre efter forholdene og begive sig hjemmefra i god tid. »Ligger der sne på vejene, så skal man være opmærksom, sænke hastigheden og holde god afstand til de øvrige bilister«. »Eventuelt kan man have en skovl med i bilen og fornuftigt fodtøj, så man kan stå ud at bilen og grave sig fri igen, hvis man skulle støde på en snedrive«, siger hun.

Skal man på en længere familietur opfordrer Brit Osted Nielsen også til at have varme tæpper i bilen. Ifølge DMI’s prognoser forventes temperaturen i store dele af landet at stige til over frysepunktet i løbet af tirsdag. »Sneen vil smelte, og så bliver det noget vådt sjapperi i stedet. Anderledes ser det ud i Nordjylland, hvor temperaturen forventes at holde sig under frysepunktet. Derfor ser sneen her ud til at blive liggende«, siger Erik Hansen. Tirsdag aften vil temperaturen i det meste af landet dog igen nå under frysepunktet.

»Det vil kunne efterlade et hvidt spor over hele landet«, siger Erik Hansen.  

Relaterede artikler

Nyeste artikler