21 C
Randers
lørdag, august 13, 2022

DMI varsler voldsom regn

Det bliver en våd søndag i den sydlige og østlige del af landet.

Der kan fra søndag kl. 02 til søndag kl. 12 falde op mellem 25 og 35 mm i den sydlige og østlige del af landet, lokalt måske op mellem 35 og 45 mm.

Søndag trækker kølig luft ned over Danmark fra nordvest og støder sammen med meget varm luft, som forsøger at bevæge sig op over Danmark sydfra. Langs en koldfront, på grænsen mellem den kolde og varme luft, er der stor risiko for kraftig regn, måske med torden.

Det er udsendt et varsel om kraftig regn for den sydlige og østlige del af landet mellem søndag kl. 02 og søndag kl. 12. Der er udsendt DMI risiko for kraftig regn for dele af Sydjylland, Nordfyn og Nordsjælland mellem søndag kl. 02 og søndag kl. 12. Der er videre udsendt DMI risiko for kraftig regn for Bornholm mellem søndag kl. 05 og søndag kl. 18.

Varselskriteriet for kraftig regn er nedbørsmængder over 24 mm på 6 timer, eller mere end 30 mm i varslingsperioden.

Der er fortsat noget usikkert, hvor i landet den kraftigste regn vil falde, men de seneste prognosekørsler peger på, at det bliver i de sydlige og østlige egne af landet. Muligvis kan dog båndet med kraftig regn blive forskudt 50-100 km mod syd og sydøst til østersøområdet og Nordtyskland. Vi holder løbende øje med udviklingen og opdaterer efter behov, siger vagthavende meteorolog Martin Lindberg.

Relaterede artikler

Nyeste artikler