-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

DR redaktør: Lars Løkke burde ikke have været vært på DR-program

Redaktør i Danmarks Radio Jesper Termansen, skriver i en DR-klumme, at tidligere statsminister, løsgænger Lars Løkke Rasmussen, ikke burde have optrådt som vært i DR-programserien om den færøske Klakvik-strid i 1955.

Fra august har DR’s seere kunnet følge med i fire programmer om Klaksvík-striden på Færøerne. Med Lars Løkke Rasmussen i rollen som vært, giver det også partistifter Lars Løkke Rasmussen en mulighed for en eksponering

»Det er for mig at se oplagt, at når DR vælger Lars Løkke Rasmussen, giver det også partistifter Lars Løkke Rasmussen en mulighed for en eksponering, som han kan bruge i sit politiske projekt,« skriver Lytternes og seernes redaktør, Jesper Termansen, i klummen.

Af samme grund burde DR have besluttet at fravælge Lars Løkke Rasmussen senest omkring årsskiftet, da Lars Løkke skabte et politisk netværk.

DR burde have forudset, skriver Termansen, at det dermed meget vel kunne ende med, at Lars Løkke Rasmussen ville stifte et nyt parti.

 

Enig med klager

Jesper Termansen nævner, at en seer har klaget over DR’s valg af vært, og peget på netop det forhold, at DR burde have forudset, at Løkke var på vej til at stifte sit eget parti:

»En seer har klaget til DR præcis over dét, men DR har afvist kritikken. Jeg er enig med seeren,« understreger redaktøren.

Jesper Termansen citerer fra DR’s etiske regler, der netop skal sikre uafhængighed:

»Vi tager aldrig hensyn til eller lader os styre af økonomiske eller politiske særinteresser. Der må ikke kunne rejses berettiget tvivl om DR, produktionernes eller medarbejdernes integritet.«

Jesper Termansen konkluderer derfor, at Lars Løkke kan opnå en personlig politisk fordel for sit nye parti ved at medvirke, hvilket er problematisk i henhold til DR’s egne etiske regler.

Relaterede artikler

Nyeste artikler