14.7 C
Randers
torsdag, maj 2, 2024

Drabssag: Der blev fundet medicin i affaldscontainer

Under en ransagning på tiltaltes bopæl fandt politiet medicin som var udskrevet til beboere på plejecentret, hvor hun var ansat.

Specialanklager Jesper Rubow lagde ud med at understrege overfor nævningerne, at enhver rimelig tvivl om skyldsspørgsmålet skal komme den tiltalte til gode. Herefter gik han kronologisk i gang med at fremlægge sagen, set fra anklagemyndighedens side.

Den 27. februar sidste år blev patienter fra det pågældende plejecenter indlagt på Regionshopitalet i Randers. En akutlæge, som var kommet til stede fordi der var slået alarm via 112, fandt forholdene mistænkelige, og bad Styrelsen for patientsikkerhed om at gå ind i sagen. Det samme gjorde en overlæge på hospitalet, som havde tilset patienterne.

Flere beboere var i livsfare

Herefter gik politiet i gang med en efterforskning, og den 14. marts skred politiet til anholdelse. Der blev foretaget i alt tre ransagninger, hvor der blev beslaglagt flere effekter. Herunder medicin, hvor labelen var fjernet. Politiets efterforskning viste, at medicinen var udskrevet til beboere på plejecentret.

Ved den første ransagning fandt forskellige præparater gemt i et brilleetui. Da politifolkene kommer tilbage til politistationen, mangler der medicin, som de mener stadigvæk befinder sig på tiltaltes bopæl.

Under den anden ransagning fandt politiet fire poser i nogle af udendørs affaldscontainere.

Anklagemyndigheden fandt herefter tilstrækkelige beviser for at fremstille kvinden i grundlovsforhør i Randers, hvor hun blev varetægtsfængslet, hvilket hun har været siden. Ifølge de lægelige undersøgelser havde flere af de beboere, som var blevet forgiftet af medicin, i livsfare.

Fik knus af kolleger og venner

Under den første pause blev den tiltalte eskorteret af to politifolk ud af retssalen. Her stod flere kolleger og pårørende og tog imod hende, og hun fik masser af knus. Herefter gik hun grædende tilbage, hvor hendes mand sad udenfor retslokalet, og han fik også flere knus.

Under anklagerens fremlæggelse virker den tiltalte upåvirket. Hun kigger stift ind i skærmen, som alle nævningerne, anklager og forsvarer har adgang til. En gang imellem ryster hun på hovedet.

I øjeblikket er der pause i sagen, som genoptages klokken 13.00.

Relaterede artikler

Nyeste artikler