4.2 C
Randers
torsdag, april 25, 2024

Drabssigtet sosu-hjælper skal blive bag tremmer

En dommer ved Retten i Randers valgte i dag, at den drabssigtede sosu-hjælper fra Randers skal forblive varetægtsfængslet.

Kvinden, som har siddet varetægtsfængslet siden 15. marts, nægter sig skyldig i den alvorlige sigtelse om, at hun ifølge Østjyllands Politi bevidst og med brug af tre forskellige medicinpræparater skulle have forgiftet fire ældre, svagelige beboere på plejehjemmet i den hensigt at slå dem ihjel.

hun er sigtet for manddrab og tre drabsforsøg på beboere på Tirsdalen Plejecenter i Randers-bydelen Kristrup, hvor hun gennem flere år har arbejdet som sosu-hjælper.

Onsdag var der holdt nyt retsmøde i sagen, og blev holdt for lukkede døre, mens den sigtede kvinde afgav forklaring.

Kvindens forsvarer, advokat Lars Thousig, kærede på vegne af sin klient straks kendelsen om fortsat varetægtsfængsling til Vestre Landsret med krav om løsladelse.

Begrundelsen var og er, at der ikke er ‘manifeste oplysninger’ om, at de pågældende medicinpræparater vil kunne slå et menneske ihjel.

Den usædvanlige sag tog sin begyndelse, da Styrelsen for Patientsikkerhed valgte at politianmelde en række mistænkelige, akutte hospitalsindlæggelser og genindlæggelser af de pågældende fire beboere fra Tirsdalen Plejecenter.

Beboere indlagt flere gange

27. februar om formiddagen blev de alle indlagt på Regionshospital Randers første gang i stærkt bevidsthedssvækket tilstand. En ældre kvinde blandt de fire afgik ved døden to dage senere, mens de øvrige blev udskrevet og kom tilbage til plejehjemmet.

Efterfølgende blev de indlagt igen, og 14. marts blev kvinden anholdt i sit hjem.

Det skete samme dag, som en af beboerne stærkt svækket blev indlagt for tredje gang.

Sosu-hjælperen havde i alle tilfældene med akutte indlæggelser været alene på vagt dagen i forvejen, hvor hun flere gange under vagten havde logget sig ind i medicinrummet. Først for nylig løftede Østjyllands Politi sløret for indholdet af sagen, der indtil da har kørt for dobbelt lukkede døre. Det betyder, at offentligheden end ikke har måtte vide, hvad kvinden er sigtet for.

Den sigtede 59-årige skal sidde varetægtsfængslet indtil videre frem til 6. juli.

Relaterede artikler

Nyeste artikler