18 C
Randers
torsdag, maj 2, 2024

Drabstiltalt i forsvarsposition

Det var en tydeligt irriteret tiltalt kvinde, som i dag sidder på anklagebænken for at afgive forklaring.

Sagen begyndte med, at en nævning trak sig. Det var konstateret, at han under retssagen i går, var faldet i søvn. Derfor blev der indsat en suppleant.

Herefter gik selve sagen i gang, og anklager Jesper Rubow stillede den tiltalte en byge af spørgsmål. Den tiltalte svarer hurtigt og beredvilligt på spørgsmålene. Anklageren springer lidt i emnerne, og det gør den tiltalte tydeligt irriteret, og svarer, at det har hun jo svaret på flere gange.

Flere gange rystede hun voldsomt på hænderne, men virkede ellers ikke påvirket, men det var tydeligt, at hun var forberedt på de mange spørgsmål.

Ville skifte job

Kort før sin anholdelse overvejede den tiltalte at skifte job. Det skyldtes, at hun altid havde aftenvagter på Plejecentret Tirsdalen, og på vejen hjem overvejer hun at søge en anden stilling. Kort forinden havde hun forklaret, at hun var glad for sit arbejde og for beboerne på plejecentret.

»Der var så meget rod med medicinen, og mange beboere havde fået andre beboeres medicin. Jeg gik ikke til lederen, men havde fortalte det til et par kolleger,« forklarede hun.

Hun forklarede også, at der var en kollega, som hun ikke havde et godt forhold til, forbi hun var for højtråbende og hidsig uden tålmodighed.

Tiltalt: Jeg måtte ikke håndtere medicin

Den tiltalte er social- og sundhedshjælper. Det er således ikke hende, der håndterer medicin på plejecentret, og erkender at hun ikke hjælper med at håndtere medicin, og understregede at hun overhovedet ikke måtte hjælpe med at håndtere medicin.

Når beboerne får medicin, kunne det ske, at hun hjalp med at åbne doseringsposerne, fordi de kunne være svære at åbne for beboerne.

Anklageren foreholdt kvinden en anden forklaring, som hun havde givet til politiet.

»Jamen, så er det sådan det er. Nu er jeg jo gammel, så det kan jeg ikke huske,« svarede hun hurtigt, og forklarede samtidig, at hun har været meget påvirket af sagen, og derfor var der nogle ting, som hun har svært ved at huske.

Stærkt og godt forhold til beboerne

Den tiltalte forklarede, at hun havde et stærkt og godt forhold til beboerne, og blev ked af det, når hun skulle hjælpe med at lægge dem i kiste, fordi hun havde passet og kendt dem i mange år.

Anklageren spurgte, om hun nogensinde havde skældt ud på nogle beboere, og det bekræfter hun, og siger at hun nok har talt højt til nogle af dem, med et højere toneleje.

Da anklageren spørger, om hun nogensinde havde slået beboerne, rykkede hun lidt frem i stolen, og nærmest råbte nej.

Jeg havde et stærk og godt forhold til beboerne. Man bliver ked af det, når man skulle lægge dem i kiste, når man har passet og kendt dem i mange år.

Notesbog i kittel

Ved ransagningen på kvindens bopæl finder politiet nogle notesbøger, hvor navnene på de beboere, som var berørt i sagen var noteret. Notesbogen var i hendes kittel.

 »Jeg vaskede selv mit tøj, og derfor havde jeg selvfølgelig taget det hele med hjem. Det har jeg gjort i fire år, og alle de steder jeg har arbejde. Når jeg havde gået 10.000 skridt, var jeg træt. Men i dag kan jeg godt se, at det var forkert,« sagde den tiltalte.

Nægter at have fjernet navne på medicin

I den tiltaltes kvinde hjem er der fundet medicinpakker fra beboere. Det fandt politiet ud af, fordi man har undersøgt de stregkoder, der var på pakkerne, og på den måde kan de se, hvem det er udskrevet til. 

Der var fjernet labels på pilleæskerne, men kvinden nægtede, at det var hende, som havde fjernt dem, men var allerede fjernet, da hun fandt dem.

»Jeg lægger ofte medicinen i min lomme, når jeg har givet det til beboerne sammen med andet skrald, og så smider jeg det ud, når jeg kommer hjem.«

Samtidig forklarede hun, at hun ville tage medicinen med tilbage til plejecentret.

Afhøringen af den tiltalte varer resten af dagen til klokken 16.00.

Retssagen fortsætter på mandag

Relaterede artikler

Nyeste artikler