10.9 C
Randers
tirsdag, maj 7, 2024

Efter lang periode på depot: Nu vender Iguanbryderne tilbage

Springvandet Iguanbryderne har kultur- og lokalhistorisk værdi for Randers Kommune, og nu får det igen plads i byen med en placering ved Tinghuset. Randers Byråd har på mødet den 21. marts 2022 frigivet 0,5 millioner kroner, der skal gå til at renovere kunstværket.

Med en gruppe lokale borgere i spidsen er det lykkes at skaffe midler til at renovere springvandet Iguanbryderne, så det igen kan få en plads i bybilledet med en placering ved Tinghuset og tæt på Thors Bakke.

Fonde, lokale virksomheder, pengeinstitutter og Randers Kommunes kunstfond bidrager til den bekostelige istandsættelse, og på mødet den 21. marts 2022 har Randers Byråd nu også frigivet de midler, der i forbindelse med budget 2022-25 blev afsat til at renovere kunstværket.

Iguanbryderne, der viser to drenge kæmpe om et firben, er skabt af Randers-kunstneren Niels Holm og har tidligere stået på Frederiksplads (nuværende Østervold), hvor det blev indviet i 1908. I 1962 flyttede kunstværket til en placering ved Randers Stadion, men i årenes løb er springvandet blevet nedslidt, og i de seneste ti år har det ikke været funktionsdygtigt og stået på depot.

Springvandet har både kultur- og lokalhistorisk værdi for Randers Kommune, og med finansieringen på plads, kan anlægsarbejdet gå i gang. Forventningen er, at det istandsatte springvand er klar til indvielse på den nye placering ved Tinghuset i forbindelse med Randers Festuge 2022. Herefter overgår springvandets drift og vedligeholdelse til Randers Kommune.

Relaterede artikler

Nyeste artikler