5.9 C
Randers
torsdag, april 25, 2024

Efter to aflysninger og en udsættelse skydes sæsonen hos Folkemusik i Randers i gang

Det irske topnavn Eleanor Shanley og hendes akkompagnatør John Feeley vil præsentere et bredt og spændende repertoire, og de følges allerede 22. februar af Oysterband og 6. marts legenderne Theessink & Møller.

Dermed er der taget hul på endnu et musikår i FiR, der i øvrigt holder generalforsamling på St. Patrick´s Day, 17. marts.

Eleanor Shanley  er en af de helt store kvindelige sangere fra Irland, Eleanor Shanley, i følgeskab af guitarist John Feeley. De to er aktuelle med nyt album »Cancion de Amor.«  

Hun er en af Irlands mest kendte og elskede sangerinder. Hun er verdenskendt for sin smukke sangstemme og sine fortolkninger af traditionelle irske sange. I de seneste år har hun blandet sit traditionelle repertoire med musik af nyere sangskrivere. Hun debuterede i irske DeDannan i 1989 og sang i gruppen til 1995, hvor hun startede sin solokarriere. Siden har hun udgivet albums alene og i samarbejde med blandt andre Ronnie Drew, Dolores Keane og Eddi Reader. 

Senest har vi her i landet set hende sammen med M.C. Hansen og The Sentimentals. Alle de største festivaler for folkemusik – i Danmark såvel som Europa og USA – har haft besøg af Eleanor Shanley. Skagen Festivalen skænkede hende folkemusikprisen i 2015, hvor hun samtidig optrådte på festivalen sammen med De Dannan.

John Feeley har spillet op på festivaler som Guitar Festival of Ireland, Bath International Guitar Festival, Dundee International Guitar Festival og Wirral International Guitar Festival. Han har vundet adskillige priser, herunder Special Award for fortolkning i Mauro Giuliani-konkurrencen 1984, Italien. Han har optrådt som solist med The American Symphony Orchestra i Carnegie Hall, samt flere internationale Irske ensembler.

Relaterede artikler

Nyeste artikler