13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Ekstraordinært energitilskud til forsamlingshusene i 2022

Landdistriktsudvalget har på sit møde den 17. november besluttet, at alle de 44 anerkendte forsamlingshuse i Randers Kommune ydes et ekstraordinært driftstilskud på 10.000 kroner på baggrund af den aktuelle energisituations betydning for forsamlingshusenes økonomi.

Forsamlingshusene er en utrolig vigtig brik i vores landdistrikter. Der er i Randers Kommune hele 44 huse, hvor frivillige hver eneste dag gør et fantastisk og uvurderligt arbejde for vores landdistrikter. I den seneste tid har det arbejde været ekstra udfordret af de stigende energipriser.

»Det er meget vigtigt for udvalget at anerkende, at energikrisen rammer med forskellig styrke i de individuelle forsamlingshuse, og at det ekstraordinære driftstilskud ikke tager nødvendige, individuelle hensyn og i øvrigt er udtryk for symptombehandling. Derfor ønsker vi også fremadrettet at give en hjælpende hånd ved at understøtte energiforbedringer i forsamlingshuse og lignende mødesteder i landdistrikterne. Dette skal ske ved, at landsbypuljens midler ved første ansøgningsrunde 2023 så vidt muligt prioriteres til energiforbedrende foranstaltninger,« siger udvalgets næstformand Lars Søgaard.

På denne baggrund anmoder Landdistriktet derfor udvikling, miljø- og teknikforvaltningen om snarest muligt at fremlægge forslag til kriterier for forårets uddeling fra landsbypuljen, hvor der prioriteres energiforbedringsprojekter i forsamlingshuse og lignende mødesteder i landdistrikterne.

Lars Søgaard understreger, at samtlige medlemmer i udvalget er medstillere af forslaget.

Relaterede artikler

Nyeste artikler