0.3 C
Randers
tirsdag, december 6, 2022

Elever giver gode råd: Hvordan gør vi Randers mere ordblindevenlig?

I denne uge mødes 200 ordblinde folkeskoleelever til Randers Kommunes Bootcamp 2022 for ordblinde. Det gør de i forbindelse med ordblindeugen uge 40.

Temaet for ugen er: Muligheder frem for begrænsninger. Eleverne skal blandt andet ud i midtbyen og se på, hvordan Randers kan blive mere ordblindevenlig

I Randers Kommune skal ordblinde elever se muligheder frem for begrænsninger. Under den overskrift mødes 200 ordblinde folkeskoleelever i uge 40 til en bootcamp i forbindelse med Ordblindeugen. I løbet af ugen vil eleverne blive stærkere i brugen af de redskaber, der er til rådighed for dem, og på den måde se flere muligheder i hverdagen.

Ordblindhed i bybilledet

Onsdag deltager alle folkeskoleelever i Randers Biblioteks temadag om ordblindhed og de andre dage, er de aktive på forskellige workshops. Den ene er “Ordblind i bybilledet”:

Eleverne skal en tur rundt i Randers by og tage billeder af, hvor man som ordblind kan være udfordret. Eleverne tager billeder af situationerne og går tilbage til campen for at skrive om gåturen og give et bud på, hvordan det kan blive lidt mere ordblindevenligt. Elevernes fortællinger og gode råd samles til et brev, som eleverne glæder sig til at overbringe til borgmesteren og dermed Randers Kommune.

EscapeGames med ordblindeværktøjer og Krea-værksted

De to øvrige workshops, eleverne skal på er:

EscapeGames: Hvor eleverne i mindre grupper skal løse et EscapeGame. Her skal eleverne samarbejde og bruge hjælpe-apps på mobilen for at kunne løse opgaven.

Krea-værksted: Med inspiration fra et oplæg skal eleverne forholde sig til, hvordan ordblindheden kan påvirke dem i hverdagen. Der kreeres billeder, som illustrerer stemninger

Fakta

Skole- og uddannelsesudvalget godkendte i maj 2020 Strategi- og handleplanen for ordblinde børn og unge samt to nye tiltag på ordblindeområdet. Et af de nye tiltag er en årlig tilbagevendende bootcamp for ordblinde folkeskoleelever fra 4. – 10. klasse, der afholdes i uge 40,  som er den nationale ordblindeuge.

Relaterede artikler

Nyeste artikler