15.3 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Elever har tre anbefalinger til udvikling af folkeskolen

På et afsluttende årsmøde i Fælleselevrådet i Randers kommune kom eleverne med klare anbefalinger til Børn og Skoleforvaltningen og politikerne. Eleverne ønsker øget fokus og udvikling på områderne trivsel, kønspolitik og seksualundervisning i folkeskolerne i Randers.

Onsdag den 6. april fremlagde tre projektgrupper fra Fælleselevrådet resultater og anbefalinger af deres arbejde med trivsel, kønspolitik og seksualundervisning. Emnerne var valgt ud fra en brainstorm blandt eleverne i Fælleselevrådet.

På trivselsområdet fremlagde eleverne en værktøjskasse fyldt med forslag til klasseaktiviteter og en podcast, der skal øge trivslen og forhindre mobning. Projektgruppen, der har arbejdet med kønspolitik, havde lavet en plakat til ophæng i alle klasseværelser. Plakaten stiller spørgsmål og giver svar om transkønnethed. Formålet er at skabe synlighed og viden, så alle uanset seksuel orientering kan føle sig godt tilpas. Gruppen, der har fordybet sig i seksualundervisning, ønsker mere seksualundervisning på skemaet, mere viden om seksualitet blandt andre køn end mellem en mand og en kvinde og undervisning af eksperter:

»Det er et flot stykke arbejde, som eleverne har lavet. Det er nogle vigtige og relevante emner. Jeg glæder mig til at bringe alle forslag videre til Skole- og uddannelsesudvalget,« fortæller Lise-Lotte Lervaad Larsen, formand for Skole- og uddannelsesudvalget:

»Elevernes stemme er den vigtigste, for skolen er deres arbejdsplads. De har mange af svarene på, hvordan de får endnu mere lyst og motivation til læring, og det skal vi lytte til.«

Skolechef i Randers Kommune, Carsten Fredslund Andersen, deltog også i mødet med Fælleselevrådet:

»Jeg er stolt over at være skoechef i en kommune, hvor der er så mange aktive elever. Jeg vil bringe inspirationen fra eleverne videre til skoleledermøderne,« siger Carsten Fredslund Andersen.

Elever ser frem til resultater

Laura Poulsen, der er formand for Fælleselevrådet, har været med i projektgruppen, der har arbejdet med seksualundervisning. Hun ser frem til, at politikerne vil tage emnerne op i udvalget, og at skolerne vil bruge nogle af Fælleselevrådets forslag: »Det har været en spændende proces at være med i. Jeg håber, at vores arbejde resulterer i en mere tidssvarende seksualundervisning, at fokus på trivslen efter coronakrisen bliver intensiveret, og at alle også transkønnede føler sig bedre tilpas i folkeskolerne i fremtiden,« siger Laura Poulsen.

På det afsluttende årsmøde i Fælleselevrådet fremlagde eleverne deres anbefalinger til udvikling af folkeskolerne i Randers Kommune. Skolechef Carsten Fredslund Andersen og Lise-Lotte Lervaad Larsen, formand for Skole- og uddannelsesudvalget deltog i mødet.

Fakta:

Randers Kommune har haft et Fælleselevråd siden 2016. Hver folkeskole har to elever fra 6. til 10 klasserne fra skolernes elevråd med i Fælleselevrådet. Formålet med Fælleselevrådet er at skabe en platform, hvor elevernes holdninger kommer til udtryk, og som samtidig kan skabe et bedre skoleliv for alle elever i folkeskolerne i Randers Kommune.

Relaterede artikler

Nyeste artikler