13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

En af de gode dage i politik

For flere år siden foreslog Christina Kjærsgaard i det daværende kultur- og sundhedsudvalg, at Randers kommune skulle tilbyde en årlig musikoplevelse for alle børn. Nu er det endelig lykkedes.

»Vi har i flere år haft en fantastisk “En til alle” ordning, som sikrer alle børn i offentlige skoler og institutioner i Randers Kommune en tur i teateret hvert skoleår, og den ordning har jeg længe forsøgt at få udvidet med en musikgaranti til børnene,« siger Christina Kjærsgaard.

Derfor var det en glad og tilfreds Christina Kjærsgaard, som i sundheds-, indræt- og kulturudvalget fik godkendt, at der fra det kommende skoleår søsættes et forsøgsår efterfulgt af en 4-årig aftaleperiode.

»Dermed tilbydes alle folkeskolebørn mindst én musikoplevelse årligt i netop vores kommune, som den eneste i landet,« forklarer hun.

Med ordningen gives børn og unge markant gode vilkår for at lære musikkens forskellige udtryksformer at kende gennem hele deres skoletid, de får kendskab til musikkens huse, bliver fortrolige med koncertsituationerne og får kendskab og direkte kontakt med musikerne.

Med organisationen ”Levende Musik i Skolen” og Randers Kammerorkester sikres børnene også en vedkommende musikformidling af høj kvalitet, der kan åbne for børns kreativitet, dannelse, udvikling og trivsel.

Ordningen kan betragtes som en parallel til teatergarantien, der siden 2008 har givet alle børn i Randers Kommune en teateroplevelse en gang om året. Ordningen er veludbredt og meget succesfuld. Det er blevet bemærket på nationalt niveau, at Randers Kommune som en af de eneste har gennemført en teatergarantiordning.

Med en udvidelse med en musikgarantiordning som skitseret vil vi kunne omtale Randers Kommune som et attraktivt sted at bosætte sig med et stærkt kulturliv, hvor børn og unge vokser op med bedst mulige betingelser for dannelse, udvikling og trivsel. Ordningen er der ud over et formuleret mål i den netop vedtagne kulturpolitik.

»Hvor er jeg bare glad og stolt over, at det endelig er lykkedes,« bemærker Christina Kjærsgaard.

Relaterede artikler

Nyeste artikler