6.4 C
Randers
torsdag, marts 28, 2024

En attraktiv arbejdsplads: Den gode vej fra elev til fastansættelse

Den gode elevplads er vigtig, når man uddanner sig, og så kan det være vejen til et godt arbejde. Det kan Sofie Kjærsgaard Nielsen skrive under på. Da hun læste til social- og sundhedsassistent, var det med elevplads i Randers Kommune.

Der er brug for et godt overblik, når man skal planlægge aftenvagter i hjemmeplejen

Det overblik har Sofie Kjærsgaard Nielsen. Fra sit skrivebord i Nellemann-bygningen på Hospitalsgade arbejder hun for, at de ældre får den nødvendige hjælp hver dag i det område, der hedder Distrikt Lindevænget.

Hendes vej til det job begyndte med en elevplads i Randers Kommunes ældrepleje som en del af uddannelsen til social- og sundhedsassistent.

»Jeg følte mig rigtig godt klædt på til at komme ud i praktik efter mine skoleperioder, og jeg havde jo også kolleger og vejledere omkring mig, der kunne hjælpe. Og de fulgte op på, om vi gjorde det godt nok. Lige som vi er der for borgerne, så er der en vejleder bag os hele tiden i elevtiden,» siger Sofie Kjærsgaard Nielsen.

Det gode samarbejde i elevtiden blev i Sofies tilfælde hurtigt fulgt op med en fastansættelse. Her oplever hun, at der bliver taget rigtig godt imod nye ansatte, som også kan have brug for vejledning.

»Uanset om man er elev, social- og sundhedsassistent eller vagtplanlægger som mig, så er der altid hjælp at hente, hvis man er i tvivl om noget. Under min uddannelse var min vejleder der, og hun støttede mig hele vejen igennem. Og nu har jeg et meget tæt samarbejde med min ledelse, der lytter og vejleder,« fortæller Sofie Kjærsgaard Nielsen.

Tid til at søge elevplads

Lige nu har Randers Kommune ledige elevpladser på både social- og sundhedshjælper og -assistent-uddannelserne. Der er ansøgningsfrist 16. april, og for Sofie Kjærsgaard Nielsen er der ingen tvivl – kommunen kan sagtens anbefales:

»Jeg er rigtig stolt af at arbejde i Randers Kommune, og jeg synes, man bliver taget rigtig godt imod. Der er jo alverdens faggrupper, og vi vil gerne spille hinanden gode, være der for hinanden og hjælpe hinanden.«

På hjemmesiden sosuiranders.dk kan man få meget mere information omkring det at være social- og sundhedsassistent eller -hjælper i Randers Kommune. Der er også links til alle aktuelle elevplads-opslag.

Som elev får man løn under hele uddannelsen, og alle over 25 år får voksenelev-løn.

Relaterede artikler

Nyeste artikler