18.1 C
Randers
søndag, september 8, 2024

En god stemning blev vendt til angst

Byrådskandidat for Socialdemokratiet i Randers Tanja Lauenborg, hendes to brødre og forældre var i feststemning og sang slagssange, da de skulle ud og hænge plakater op lørdag middag.

»Vi var flere socialdemokrater på Ringboulevarden, og derfor gik det ret hurtig med at hænge plakaterne op, fordi vi var gode til at hjælpe hinanden,« fortæller Tanja Lauenborg.

Den gode stemning og det gode humør skulle imidlertid hurtigt ændre sig.

Følte sig truet af to store mænd med tatoveringer
»To store mænd med tatoveringer kommer over og siger, at det er deres lygtepæl. Min bror forklarede dem, at han ville gøre plads så der også var plads til deres plakater,« forklarer Tanja Lauenborg.

Hun oplyser, at det angiveligt var to hjælpere fra Venstre. De havde traileren fyldt med forskellige kandidater fra Venstre.

»Den ene af mændene begyndte herefter at råbe af min bror, og virkede faretruende, og truede min bror med tæsk. De sagde, de ville vappe ham en på låget. De sagde også, at vi fucker med de forkerte, og det gav en voldsom dårlig stemning,« fortæller Tanja Lauenborg.

Herefter kommer faderen til, og beder de to mænd fortrække sig. Det efterkommer de, og forlader stedet med hvinende dæk og en fuck-finger til det socialdemokratiske plakathold.

Mine børn ville være knuste, skræmte og bange

Tanja Lauenborg

Da familien kom ind i bilen, gik det først op for Tanja hvad der virkelig var sket, og hun blev dybt rystet og bange.

Den oplevelse var meget ubehagelig og overskridende for Tanja Lauenborg, og et øjeblik overvejede hun at trække stikket som kandidat, men efter at have sundet sig, har hun valgt at fortsætte valgkampen.

Det skulle være en festdag for familien, og om morgenen havde hun overvejet at tage sine to børn på hhv. 4 og 3 år med.

De havde medvirket til at klistre plakater, og havde hjulpet deres mor, så godt de kunne. I dag er hun glad for, at hun ikke tog dem med.

»Mine børn ville være knuste, skræmte og bange,« pointerer Tanja Lauenborg.

(artiklen fortsætter under billedet)

Hun er ærgerlig over det skete, fordi netop sådanne oplevelser kan være medvirkende til, at mange, især unge, undlader at beskæftige sig med politik.

I dag stiller hun sig selv det spørgsmål, om det er det Randers, hun kæmper for, og om det er det Randers hendes børn skal vokse op i.

Men samtidig føler hun sig bekræftet i, at hendes mærkesag om et samarbejde på tværs af politiske partier er vigtigere end nogensinde.

Tanja Lauenborg havde håbet på, at plakatophængningen ville foregå problemløst, som det har gjort hidtil. Hun understreger, at de ellers kun mødte kandidater fra alle partier og lister, som var venlige, og behjælpelige. I øjeblikket overvejer hun hvorvidt hændelsen skal anmeldes til politiet. Ikke alene på grund af truslerne, men også for at få sat en stopper for lignende tilfælde i fremtiden.

To sider af samme sag
Jan Buus Larsen fra Venstre, som selv er kandidat til byrådet erkender, at de to som beskyldes for at være truende, var udsendt af ham.

Jan Buus Larsen gør opmærksom på, at der altid er to sider af samme sag.

»På et tidspunkt bliver jeg ringet op af de to mænd, som fortæller om skærmydsler om lygtepælen, og de spørger hvordan de skal forholde sig. Jeg giver dem besked på, at de selvfølgelig skulle finde en anden lygtepæl,« siger Jan Buus Larsen, som er ked af episoden.

Han fortæller også, at han kan høre højrøstede både mande- og kvindestemmer, og beder derfor de to om at køre videre.

Jan Buus Larsen ønskede straks at få situationen med Tanja Lauenborg afklaret. Derfor sendte han en SMS bl.a. med denne tekst:

»….Jeg ved at historier altid har 2 sider, men ved også at den ene der hjalp mig ikke opførte sig ordentligt. Det beklager jeg dybt og håber du på vegne af mig vil modtage en undskyldning. Bad dem straks om at forlade stedet da de ringede til mig. Mange hilsner og rigtig god valgkamp i god tone. Jan Buus Larsen.«

Umiddelbart efter kvitterede Tanja Lauenborg og takkede for undskyldningen, og erklærede sig enig, at valgkampen skal ske i en god tone.

Vi kan håbe på, at resten af valgkampen vil bestå af gode argumenter, og gensidig respekt mellem alle partier, lister og kandidater.

Jan Buus Larsen

Relaterede artikler

Nyeste artikler