15.9 C
Randers
tirsdag, maj 21, 2024

EU skal forholde sig til Ringboulevardens forlængelse

På mødet den 29. april 2024 har Randers Byråd besluttet, at den oprindelige placering af Ringboulevardens forlængelse skal afprøves i EU-systemet. Formålet er at afklare, om vejen kan anlægges på denne strækning.

En forlængelse af Ringboulevarden skal forbedre fremkommeligheden for den øst-vestgående trafik i den nordlige del af Randers. Og nu skal placeringen af vejen afprøves i EU-systemet, har Randers Byråd besluttet på mødet den 29. april 2024.

Siden marts 2021 har planlægningen af en forlængelse af Ringboulevarden været i gang med undersøgelser og debatter. Vejstykket, som hele sagen drejer sig om, skal forbinde Ringboulevarden med Udbyhøjvej og her passerer det oprindelige hovedforslag eksisterende boligområder med god afstand. Til gengæld vil det have en væsentlig påvirkning på et yngel og rasteområde for flagermus og være i strid med EU’s habitatsdirektiv.

Derfor har forskellige alternative forslag til placeringer været i spil, men nu ønsker byrådet altså at få endelig afklaret, om det oprindelige hovedforslag alligevel kan gennemføres.

Forvaltningen vurderer, at en fravigelse fra habitatsdirektivet kan ske, hvis der ikke er et tilfredsstillende alternativ. Og det skal nu afprøves i EU-systemet. Konkret vil det ske ved, at forvaltningen retter henvendelse til Erhvervs- og vækstministeriet og Styrelsen for vand og naturforvaltning, der så vil kontakte EU med henblik på at få afprøvet sagen.

Relaterede artikler

Nyeste artikler