15.2 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Få trænet snakketøjet på Boblberg

Sommerferien står for døren, og på Boblberg er der mange muligheder for at finde nye fællesskaber. På Boblberg kan du måske finde din ny rejse- eller festivalsmakker, en læse-, mad- eller strikkeklub, eller – hvis ensomheden presser sig på – ligesindede at skrive med eller noget helt andet.

Blandt Boblbergs mange tjenester finder du blandt andet SnakSammen, Sprogland og Sprogland Junior. Alle tre tjenester er udviklet i samarbejde med Røde Kors og er gratis og tilgængelig for alle. Ingen af tjenesterne kræver besværlige programmer eller omfattende installeringer, og de vil fx være oplagte for eksempelvis ukrainske flygtninge at bruge.

SnakSammen
SnakSammen er en digital besøgstjeneste, hvor man nemt og hurtigt kan booke en online samtale med en frivillig fra Røde Kors. Alle kan være med. Det eneste krav er, at man har lyst til at invitere et andet menneske ind i sit liv for en stund. Her kan man dele sine bekymringer, snakke om fælles interesser og ikke mindst udveksle smil.

Sprogland
Sprogland er online sprogtræning, hvor man nemt og hurtigt kan booke en online sprogtræningssamtale med en frivillig fra Røde Kors. Alt efter det specifikke behov kan man for eksempel få hjælp til at træne “hverdagsdansk”, udtale ordene eller få hjælp med forberedelse til en mundtlig danskeksamen.

Sprogland Junior
Sprogland Junior er online sprogtræning, hvor børn fra alderen 9-15 år, der har brug for hjælp til at træne dansk, kan få hjælp af Røde Kors’ frivillige sprogtrænere. Det hele foregår online, så alt kan foregå hjemmefra, og på det tidspunkt det passer familien. Det kan være alt fra hjælp til lektierne til at øve sig i udtale for at blive mere tryg i det danske sprog.

På Sprogland.dk kan du booke en samtale med en frivillig sprogtræner fra Røde Kors. Du kan bruge din computer, tablet eller telefon. Videosamtalen startes via et link, du får tilsendt.

Det er også muligt at benytte Sprogland via app’en “Boblberg – find fællesskaber”. Her finder du Sprogland under “menu”. Du kan hente app’en gratis i App Store på din telefon.

Har du spørgsmål?
Så skriv til sprogland@rodekors.dk

FAKTABOKS

Om Boblberg

På den digitale platform Boblberg.dk kan man søge nye bekendtskaber, interessefællesskaber og netværk. Boblberg er en socioøkonomisk virksomhed i tæt samarbejde med Røde Kors.

Randers Kommune har indgået en aftale med Boblberg.dk for at støtte fællesskaber og bekæmpe ensomhed. Flere end 6.000 borgere i Randers Kommune har allerede oprettet en profil og kan bruge Boblberg.dk

Ønsker du en bonusbedsteforælder til dit barn, leder du efter en løbemakker, savner du én at dele en svær livssituation med – eller vil du bare gerne udvide dit netværk? Så er der mulighed for det på Boblberg.dk. Hvad fællesskaberne indeholder er i høj grad op til brugerne selv.

Som bruger opretter man en såkaldt “boble”, hvor man skriver, hvad man søger. Man kan afvente kontakt eller selv søge i de andre “bobler” på platformen.

I takt med udviklingen og den stigende interesse har ejerne af Boblberg.dk tilpasset platformen efter loven om databeskyttelse, så den er tryg og sikker at benytte for brugerne.

Relaterede artikler

Nyeste artikler