-2 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Fællesskabsstafet med bus, båd og løbesko

Det lokale frivilligcenter Frivilligværket markerer årets Randers Festuge med en fællesskabsstafet d. 18.-20. august. Her sendes en depeche rundt blandt en masse lokale fællesskaber. Ideen er at synliggøre de deltagende fællesskaber, at styrke sammenholdet i mellem dem og samtidig invitere flere borgere indenfor i de mange fantastiske aktiviteter.

Frivilligværket sender Fællesskabsstafetten afsted torsdag d. 18. august kl. 10 fra Frivillighedens Hus på Kirketorvet og inden den vender tilbage lørdag d. 20. skal depechen vidt omkring.

 Et af de første stop på ruten er hos Børne- og Familiearbejdet ved Kirkens Korshær i Randers på Gl. Jennumvej, der tager i mod depechen og byder indenfor til afrikansk mad.

 »Vi deltager i Fællesskabsstafetten for at udbrede kendskabet til Børne- og Familiearbejdet i Kirkens Korshær, og for at styrke sammenholdet blandt fællesskaber i Randers,« fortæller Camilla Juul Jensen, leder af børne- og familiearbejdet.

Til lands, til vand, på hjul og løbeben

»Vi ved, at Randers bugner med fede fællesskaber, men vi skal også vise det frem og give de forskellige fællesskaber mulighed for at promovere dem selv. Jeg er sikker på, at det bliver tre gode dage, hvor vores flotte depecher bliver fragtet rundt i byen både til lands og til vands og på hjul og løbeben,« siger Louise Brown, leder af Frivilligværket.

Stafettens depeche skal på turen rundt i Randers bl.a. en tur med Bogbussen, skibet Lillebjørn, en løbeklub og en gågruppe. Undervejs gør den holdt ved flere af fællesskaberne der inviterer indenfor. I Veteranhuset på Kasernen, inviterer veterankoordinator Stanley Schmücker indenfor til kaffe og rundvisning fredag d. 19. august om formiddagen.    

»Veteranindsatsen er selvfølgelig med i fællesskabsstafetten, da vi i indsatsen ikke er noget uden det fællesskab.«.

Lever og ånder for fællesskab

Michael Raki José Gonzalez modtager Fællesskabsstafetten ved Værkets Amfi Scenen, når Randers Bigband og Jens Jacob Tychsen giver koncert fredag d. 19. august kl. 17.

»Netop de fællesskabsskabende oplevelser er jo det, vi lever og ånder for på Værket og Turbinen, hvor vi til dagligt skaber rammerne for at kunstnere kan overlevere deres musik til vores gæster. Så det giver perfekt mening at være en del af Frivilligværkets første Fællesskabsstafet.«

Frivilligværket ser frem til at afprøve Fællesskabsstafetkonceptet, der er skabt af Frivilligcenter Slagelse og ABC for mental sundhed.

»Jeg er simpelthen så glad for, at vi endelig i år kan få skudt gang i vores Fællesskabsstafet. Det er et fedt koncept, som nu bliver gennemført flere steder i landet – og selvfølgelig skal Randers også være med,« slutter Louise Brown. 

Relaterede artikler

Nyeste artikler