13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

Fællesskabsstafetten skal gå fra hånd til hånd i Randers Festuge

Det lokale frivilligcenter Frivilligværket markerer årets Randers Festuge med en fællesskabsstafet i Randers og omegn d. 18.-20. august.

Stafetten skal synliggøre de mange fantastiske fællesskaber i kommunen, skabe netværk og sammenhold på tværs af fællesskaberne og samtidig invitere flere borgere med ind i disse fællesskaber.

En fællesskabsstafet er en aktivitet, som kan skabe møder på tværs af lokale fællesskaber og bringe både frivillige foreninger, grupper, netværk, kommunale institutioner og virksomheder sammen i ét stort fællesskab. I centrum for stafetten er en depeche, som skal bringes rundt blandt de mange forskellige fællesskaber. Om det skal ske til fods, i bil, på cykel, til hest, i kano eller noget helt sjette er op til deltagerne selv.

»Fællesskabsstafetten er en oplagt aktivitet i Frivilligværkets portfolio. Vores opdrag er at skabe netværk, samarbejde og sammenhold på tværs af fælleskaber. Vi håber, at en masse lokale fællesskaber vil tage del i stafetten, så depechen kan komme vidt omkring,« siger Louise Brown, leder af Frivilligværket.

Flere ind i fællesskaberne

Formålet med Fællesskabsstafetten er at synliggøre de mange forskellige fællesskaber i Randers og omegn. Både så deltagerne bliver bevidste om hinandens eksistens, men også så udefrakommende kan få indblik i de mange fantastiske fællesskaber, som de kan blive en del af.

»Fællesskabsstafetten kan noget helt fantastisk. Den kan samle alle mulige aktører fra vores lokalsamfund, vise den store mangfoldighed og samtidig bringe dem sammen i ét stort fællesskab. Det er en perfekt mulighed for at vise, hvordan vi i Randers står sammen og har et fantastisk fællesskab på tværs af aktiviteter, interesser og brancher,« påpeger Louise Brown.

Stafetstop og afslutningsfest

Man kan deltage i stafetten på to måder. Man kan bringe stafetten fra a til b eller man kan arrangerer et stafetstop – en social aktivitet, som kan invitere andre stafetdeltagere og nysgerrige borgere indenfor i jeres fællesskab. Det kan være en fællesspisning, åbent hus, musikoptræden, fællesgymnastik eller lignende.

Stafetten afsluttes med et festligt arrangement på Randers Realskole lørdag d. 20.8. kl. 17.00. Her siger Frivilligværket tak for en god stafet med en lækker servering og underholdende indslag.

Fællesskabsstafetkonceptet er skabt af Frivilligcenter Slagelse og ABC for mental sundhed.

Skal din forening, netværk, gruppe, klub eller institution med? Tilmeld jer senest d. 30. juni via frivilligvaerket.nemtilmeld.dk eller pr. mail til annemette@frivilligvaerket.dk

Relaterede artikler

Nyeste artikler