2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Fagbevægelsens Hovedorganisation – FH Østjylland har valgt ny formand

Nana Højlund blev på Repræsentantskabsmøde i FH Østjylland mandag 13. november valgt som ny formand.

Nana Højlund er 35 år og kommer fra en stilling som valgt næstformand i FOA Randers – en post hun har bestredet de seneste 6 år.

Nana Højlund afløser Daniel Dallerup, formand for Dansk Metal Østjylland.

Daniel Dallerup, der har været formand for FH Østjylland siden fusionen mellem LO og FTF i 2021, fortsætter som formand for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd, RAR Østjylland.

Nana Højlund udtaler:

»Jeg vil, som ny formand, arbejde aktivt på at understøtte vores lokale FH-enheder og de mange fagforeninger, der er medlemmer af FH Østjylland. Vi skal i fællesskab markere os stærkt på mange områder. Beskæftigelsen og gode løn- og arbejdsforhold gennem gode overenskomster både på det private og det offentlige område er centrale overskrifter, som vi arbejder sammen om i fagbevægelsen.«

FH Østjylland dækker 5 kommuner: Silkeborg, Favrskov, Randers, Norddjurs og Syddjurs og til sammen repræsenterer FH Østjylland 43.736 lønmodtagere.
I alle kommuner arbejder lokale FH-enheder på at markere fagbevægelsen.

Nana Højlund fortsætter:

»Vi skal i fællesskabet blive stærkere til at markere os i klimakampen og den grønne omstilling samt på ligestillingsområdet. Også organisering og inddragelse af nye generationer som aktive i fagbevægelsen, er områder jeg, som formand for FH Østjylland, vil fokusere på.«

Relaterede artikler

Nyeste artikler