11.8 C
Randers
lørdag, maj 25, 2024

Fem anholdt efter større slagsmål i Aarhus – to fremstilles i grundlovsforhør

Østjyllands Politi anholdt mandag aften fem mænd efter et sammenstød i Ceres-krydset i Aarhus, hvor der blev brugt stik- og slagvåben. To af dem, en 21-årig og en 26-årig mand, fremstilles tirsdag i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med henblik på varetægtsfængsling.

Mandag kl. 19.04 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to biler var stødt sammen i krydset i det centrale Aarhus, hvorefter der var opstået slagsmål mellem flere mænd. 

Ifølge vidner var flere af mændene bevæbnet med bl.a. bat og kniv, og politiet havde hurtigt flere patruljer på stedet. Anholdelserne af mændene, der er mellem 16-26 år, skete både på stedet og efterfølgende på adresser i Aarhus. 

Der blev sikret spor på stedet, afhørt en række vidner og indsamlet videomateriale fra folk, der havde filmet episoden, og de involverede biler er nu til nærmere undersøgelse hos politiet. På gerningsstedet blev der beslaglagt flere stik- og slagvåben. 

Umiddelbart kom ingen af de involverede mænd alvorligt til skade.

»Det er fuldstændigt utilstedeligt, at man på den måde angriber hinanden med våben midt i Aarhus, og derfor prioriterer vi selvfølgelig også den her sag meget højt. Det tyder på, at der var tale om en bevidst påkørsel, og at to grupper af mænd fra det kriminelle miljø har haft et sammenstød,« siger vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Synligt politi på gaden

Østjyllands Politi vil på baggrund af episoden nu øge den synlige tilstedeværelse i Aarhus. 

»Det er klart, at sådan en hændelse i det offentlige rum kan skabe en vis utryghed, og den kommende tid kommer vi til at være ekstra synligt til stede på gaden i Aarhus. Vi fortsætter vores intensive efterforskning af episoden i går for at afklare, hvad der er sket, og om der skal anholdelse af yderligere gerningsmænd, og derudover holder vi generelt et skarpt øje med det kriminelle miljø og er opmærksomme på, om der sker en udvikling,« siger vicepolitiinspektøren. 

Østjyllands Politi opfordrer borgere, der har filmet episoden i Ceres-krydset, til at aflevere materialet til politiet. 

På nuværende tidspunkt er der intet i politiets efterforskning, der tyder på, at episoden mandag aften har en sammenhæng med nogen af de to knivstikkerier, der fandt sted i Aarhus i weekenden. 

Tre af de fem anholdte er blevet løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. De to andre mænd fremstilles i grundlovsforhør på et endnu ukendt tidspunkt. De sigtes for forsøg på grov vold.  

Relaterede artikler

Nyeste artikler