5.9 C
Randers
torsdag, april 25, 2024

Feststemning i Dronningborg Kirke

Der var lagt op til en højtidelig proces, da Sara Holt Andersen blev indsat som ny sognepræst i Dronningborg og Gimming Sogne.

»Det er en festdag her i Dronningborg og Gimming Sogne, fordi du indsættes som sognepræst. Du får nogle særligt betroede opgaver som præst her i sognene, og hvor du ellers kommer frem,« sagde provst Ingelise Strandgaard.

Disse opgaver fremgår af det kollats (ansættelsesbrevet fra biskoppen) som skulle have været læst op.

Provsten måtte dog indrømme, at et eller andet var gået galt, for ansættelsesbrevet var ikke nået rettidigt frem.

I kollatsen fremgår det hvilke forpligtelser, som er forpligtet på. Det er undervisning, forkyndelse og sjælesorg.

Brevet er den formelle betingelse for at kunne tiltræde et embede som præst i biskoppens stift

Den ny sognepræst kommer med en righoldig ballast i bagagen. Hun har en bred erfaring inden for undervisning i dansk og religionsvidenskab. Desuden har hun stor erfaring med sjælesorg.

Efter indsættelsen forrettede Sara Holt Andersen resten af gudstjenesten. Hun holdt en personlig og nærværende præken, som passede til de aktuelle forhold lokalt og globalt.

Hun sluttede med at rette en varm tak til menigheden, menighedsrådet og medarbejderne ved kirkerne for den tillid, som de har vist hende.  

Efter gudstjenesten var der reception i sognegården, hvor alle stole hurtigt blev besat. Gavebordet blev hurtigt dækket med mange flotte gaver.

I sin indsættelsestale opfordrede provst Ingelise Strandgaard menigheden til at bakke den ny præst op.

Den opbakning blev allerede vist under og efter receptionen.  Her fremgik det tydeligt, at menigheden allerede er yderst tilfreds med den nye og sympatiske sognepræst.

Sognepræst Dorthe Engelbrecht Larsen bød Sara Holt Andersen velkommen som kollega, og takkede på forhånd for et godt samarbejde.

Ægtemanden til den nyindsatte sognepræst, Anders Laugesen som er journalist ved Danmarks Radio, havde dog en helt speciel gave til sin hustru.

Det var en smuk ikon, og ifølge manden udstrålede den bevægelse. Det demonstrerede han ved at kalde sin hustru op, og gav hende en svingom.

Der var mange rosende ord til hende, og mange ser frem til næste søndag, hvor Sara Holt Andersen igen skal præke i Dronningborg Kirke klokken 10:00.

Relaterede artikler

Nyeste artikler