13.1 C
Randers
lørdag, september 23, 2023

FGU-elever pakker støttepins i tusindvis

Elever fra FGU Østjyllands Transport og logistik-linje står klar til at hjælpe med praktiske opgaver i forbindelse med Danmarks Indsamling.

Til Danmarks Indsamling, som Randers i 2023 er vært for, har Randers Kommune valgt at koordinere salget af tusindvis af pins med Danmarks Indsamlings logo, til fordel for indsamlingen. Da pins’ene er produceret til tidligere års indsamlinger, er datoen for showet på emballagen dog forkert. Heldigvis har FGU Østjylland tilbudt sin hjælp.

I bæredygtighedens navn tilbød FGU Østjylland i november 2022 at pakke de små pins om og sætte en label med den rigtige dato på, så de alligevel kan skabe opmærksomhed og økonomi til indsamlingen. Borgmester, Torben Hansen, besøgte for nylig FGU for at give eleverne en hjælpende hånd og sige tak for indsatsen.

»Det er fantastisk, at vi har sådan nogle elever og lærere, der står klar til at tilbyde sin hjælp, når der er brug for den. Omsat til kroner og ører er det jo nogle store beløb, de unge har bidraget til indsamlingen, og det er jeg meget taknemmelig for,« siger borgmester, Torben Hansen.

De unge har indtil videre pakket næsten 10.000 pins. En pin koster 25 kr. og pengene går ubeskåret til indsamlingen. Randers Storcenter har været storaftager og garanteret et salg på 5000 styk, dvs. en donation på 125.000 kr. Derudover kan en pin købes i butikker i midtbyen, på genbrugsstationer, ved private virksomheder, skoler og mange andre steder i kommunen.

»Vi er utroligt glade for at kunne bidrage til Danmarks Indsamling ved at tilbyde hjælp med blandt andet ompakning af pins, manpower og transport i forbindelse med arrangementer. Opgaverne passer rigtig godt til vores elever, så det er et rigtig godt match,« siger underviser på FGU Østjylland, Henrik Vahlsted Madsen

Udover hjælp med at ompakke pins, har FGU Østjylland også tilbudt sin hjælp med andre transport- og logistikopgaver.

Om Danmarks Indsamling

Randers er værtsby for Danmarks Indsamling, der sendes live på DR fra Værket den 4. februar 2023. I ugerne op til tv-showet foregår der en langt række indsamlingsaktiviteter, der løbende offentliggøres på på randers.dk/danmarksindsamling.  

I 2023 støtter Danmarks Indsamlingen verdens sårbare børn: Med krig i Ukraine, tørke på Afrikas Horn, klimakrise, fødevarekrise og corona-pandemi er der brug for hjælp. Verden brænder og det er børnene, der betaler den højeste pris. Børn der bukker under for sulten. Børn der må undvære livsvigtige vacciner. Børn der mister skolegang og bliver fastholdt i fattigdom. Randers Kommune koordinerer “Randers hjælper sårbare børn” og har løbende tæt dialog med Danmarks Indsamlingen om de lokale aktiviteter.

Relaterede artikler

Nyeste artikler