-1.4 C
Randers
torsdag, november 30, 2023

Fødevareminister besøgte Cold Hand Winery

Det syder, bobler og gærer i Læsten mellem Randers og Viborg. Her ligger Cold Hand Winery, som producerer nogle af verdens bedste frugtvine.

I sidste uge fik indehaveren Jens Skovgaard besøg af fødevareminister Rasmus Prehn, borgmester Torben Hansen samt en række socialdemokratiske byrådskandidater.

Ministeren fik et grundigt indblik i hvilke vine, der fremstilles på stedet, og ikke mindst hvordan. Det var en imponeret minister, som naturligvis fik en smagsprøve på en af vinene.

Efter rundvisningen drøftede Jens Skovgaard og Rasmus Prehn mulighederne for at staten kan være små og mellemstore virksomheder behjælpelig med at eksportere til andre lande.

Fødevareministeren lovede at tale med Udenrigsministeriet om problemet. I forvejen understøtter Udenrigsministeriet masser af eksportfremstød i forvejen.

Samtidig vil han sætte sine embedsmænd til evt. at finde nogle puljer hvor der findes økonomiske midler til dette formål.

»Det samfundet kan være behjælpelig med, er logistik og planlægning. Udenrigsministeriet har i forvejen en indkøbstjeneste, og hvis vi pitchede det ud til ambassaderne og høre, hvor mange af dem som vil synes, det kunne være sjovt at få en kollektion af The Best of Denmark« fortalte Jens Skovgaard til ministeren.

»Jeg kender allerede folk på nogle ambassader, som siger, at det vil være godt med eksport af god dansk vin. Og det er svært at sidde ude i Østen og holde øje med hvad der foregår her i vores lille andedam,« forklarede Jens Skovgaard.

Det vil generelt være en god måde at hjælpe danske fødevareproducenter i de indledende faser af eksport af varer, mener indehaveren.

Det er et spørgsmål om at få vinen eksporteret, hvor de bliver de præsenteret, og så skulle det gerne gå fra mund til mund, pointerede Jens Skovgaard overfor ministeren.

Inden ministeren forlod virksomheden, fik han overrakt en bog om æblenørderi.

Bogen indeholder opskrifter på snacks, småretter, bagværk osv. En lang række opskrifter på Cold Hand cocktails er der også blevet plads til og så selvfølgelig vinfakta til nørderne.

Læs mere om Cold Hand Winery her

Relaterede artikler

Nyeste artikler