10.3 C
Randers
lørdag, maj 18, 2024

Første efterårsudstilling er på plads i LANGÅ KUNSTforening

Fra den 31. juli til 27. august udstiller Merete Lisby i Langå

Bestyrelsen i LANGÅ KUNSTforenings bestyrelse glæder sig til den første af efterårets udstillinger. Fra mandag den 31. juli til og med torsdag den 27. august er der udstilling med værker af kunstneren Merete Lisby.

Merete Lisby frembringer sine værker i Møborg i det vestjyske, i en gammel lade fra 1863, hvor hun har indrettet et galleri/værksted.

Hendes tilgang til maleriet er en opsamling af oplevelser og indtryk, som lagres, bearbejdes og med engagement ender med at fylde lærredets flader ud.

»Jeg arbejder primært med akryl og blandform, hvor jeg sammensætter tusch og blyant, kombineret med maling og collage. Ind i mellem morer jeg mig med at hånddekorere krukker som pendant til malerierne,« siger Merete Lisby.

Hun benytter sig af tunge, mættede farveflader, som finder deres kontrast til spinkle, tynde tusch tegninger, hvor en handling eller et opråb sniger sig ind, ofte med en snert af humor og selvironi, hun finder vigtig.

»Fortællingen, både den lille og den store, er vigtig – ofte er der mange, der fletter sig ind i hinanden på samme lærred,« oplyser kunstneren.

Merete Lisby fascineres af farvernes måde at gå i spænd på og tiltrække og frastøde hinanden. I kompositionen er det interessante spændingsfeltet mellem det grafiske, kontrollerede og styrende, der sættes op mod det tilfældige.

»Der arbejdes godt ned i lagene, så undergrundsfarver og effekter ved nærmere eftersyn dukker op til overfladen og spiller en rolle i fortællingen. Udtrykket er varieret og søgende efter nye fortællinger, og forhåbentlig gør den store variabel i motiver og udtryk, at beskueren føler det er spændende og sjovt at kigge med,« oplyser Merete Lisby.

»Det bliver spændende at få besøg af Merete, som har udstillet mange steder i landet, fra København til Skagen, og i Europa fra Tyskland til Italien og Spanien,« siger formand for LANGÅ KUNSTforening Dorthe Tapomayi Nielsen

»Kom og mød Merete Lisby og hør mere om hendes arbejde og metoder på ferniseringen den 2. august mellem klokken 16 – 17, og alle er velkomne,« understreger formanden.

Udstillingen er fra mandag den 31. juli til og med torsdag den 27, august.

Der er fri adgang til Kultur Hjørnet igennem Langå Bibliotek i den bemandede åbningstid.

Til ferniseringen er der adgang via baggangen i døren overfor Multihallen.

Se også mere om Meretes kunst på:
meretelisby.dk og
MereteLisby på Facebook

Relaterede artikler

Nyeste artikler