13.6 C
Randers
lørdag, juni 22, 2024

Førtidspensionister i job kan ikke få frakendt pensionen

Nye regler betyder, at førtidspensionister, som er i arbejde, ikke kan få frakendt deres pension i løbet af de kommende tre år. De nye regler kan give flere mod på at prøve sig af på arbejdsmarkedet, siger Randers Kommunes arbejdsmarkedschef.

Folk på førtidspension må gerne tjene penge og bidrage på arbejdsmarkedet. Fra 1. januar 2023 gælder nye regler, som et flertal i Folketinget har vedtaget.

Reglerne betyder, at førtidspensionister, som har en indtægt, som er så høj, at de ikke har ret til førtidspension, frem til år 2026 ikke vil kunne få førtidspensionen frakendt. I stedet vil pensionen blive gjort hvilende. Samtidigt kan man i samme periode gå tilbage til førtidspensionen, hvis man ikke kan holde til arbejdet.

»Det er godt nyt for alle dem på førtidspension, for med de nye regler kan de i højere grad afprøve deres muligheder på arbejdsmarkedet uden at risikere at få frakendt deres førtidspension. Forhåbentligt kan det være med til, at flere får mod på at finde et arbejde og får at mærke, at der også er plads og brug for dem på arbejdsmarkedet,« siger Søren Sneftrup, arbejdsmarkedschef i Randers Kommune.

Der sker fortsat en modregning i førtidspensionen, hvis man er i arbejde. Det er Udbetaling Danmark, der står for eventuelle modregninger. Det er kommunen, som vurderer, om pensionen skal gøres hvilende. Efter 31. december 2025 kan kommunen igen vurdere, om borgerens arbejdsevne er blevet forbedret i en sådan grad, at førtidspensionen skal frakendes frem for blot være hvilende.

Bliver ikke trukket hvis ægtefællen arbejder

De nye regler betyder også, at der nu ikke længere sker reduktion i førtidspensionen, hvis ens ægtefælle eller samlever har en arbejdsindtægt. Andre typer af indtægt, f.ks. kapital eller aktieindtægt, vil stadigvæk indgå i beregningen.

Har du spørgsmål eller brug for vejledning til, hvordan du som pensionist kommer i arbejde, er du altid velkommen til at kontakte Fleksgruppen i Jobcenter Randers på telefon: 8915 7800.

Læs mere

Hvis du er tilkendt førtidspension efter 1. januar 2003, kan du læse om reglerne for arbejde i forbindelse med førtidspension her:
Førtidspension – tilkendt efter 2003

Hvis du er tilkendt førtidspension før 1. januar 2003, kan du læse om reglerne for arbejde i forbindelse med førtidspension her:
Førtidspension – tilkendt før 2003

Relaterede artikler

Nyeste artikler