-6.4 C
Randers
tirsdag, november 28, 2023

Folkeskoleelever fra Randers er finalister til DM i fagene

DM i fagene giver elever landet over mulighed for at udfolde og udfordre deres talenter i forskellige fag. Det har to folkeskoleelever fra Tirsdalens Skole gjort med så stor succes, at de har fået en finaleplads til Landsmesterskaberne i DM i fagene den 31. januar på Dokk1 i Aarhus.

DM i fagene er Danmarks største konkurrence i skolens fag for 7., 8. og 9. klasser i hele Danmark og et tilbud om ekstra faglige udfordring til de elever, der har mod på det. To elever fra Tirsdalens Skole i Randers er gået videre i fagene engelsk og matematik.

»DM i fagene er et super initiativ til fordel for de elever, der gerne vil lidt mere fagligt. Her får de mulighed for at blive udfordret på en anderledes måde end normalt. Det er samtidig et initiativ, der er med til at sætte fokus på fagligheden og anerkende de elever, der er særligt dygtige til noget – og har lysten til at “nørde” et fag,« siger Merete Svejgaard, der er lærer på Tirsdalens Skole i Randers og koordinator på DM i fagene.

Formålet med DM i fagene er da netop også at bidrage til en motiverende, interessant og udfordrende grundskole. Og det er et tiltag, som de på Tirsdalens Skole gerne vil opfordre deres elever til at deltage i.

»Til DM i fagene bliver eleverne udfordret på flere niveauer. Inden for matematik og engelsk har vores elever både skulle besvare konkrete grammatiske og matematiske spørgsmål, men det handler også om at de skal tage stilling til deres fag i en større sammenhæng. De skal vise, hvordan deres fag kan bruges i virkeligheden ved at løse casebaserede opgaver,« fortæller Merete Svejgaard.

Mere faglig energi

Gustav Dinesen og Ellen Brinkmann er de to finalister fra Tirsdalens Skole. Gustav Dinesen i matematik og Ellen Brinkmann i engelsk.

»Jeg synes, det er en super god udfordring at være med i DM i fagene. Det er en stor motivation, der giver mig lyst til at følge endnu mere med i undervisningen. Det er med til at give mig mere faglig energi, og det synes jeg er rigtig rart. Og så er det da også lidt stort, at det ligefrem er et Danmarksmesterskab, vi skal sætte os op til,« siger Ellen Brinkmann, der er elev i 8. B på Tirsdalens Skole og finalist i engelsk til DM i fagene.

På folkeskolerne i Randers Kommune er der flere indsatser i gang, der skal sikre ekstra faglig udfordring til de elever, der har mod på det. Senest har Skolernes Udviklingscenter iværksat et aktørforløb med temaet dygtige elever. På forløbet er der repræsenteret en folkeskolelærer fra alle folkeskolerne i Randers Kommune, der får et kompetenceløft, som skal styrke deres undervisning af de dygtige elever i folkeskolen

Finalen i DM i fagene finder sted tirsdag den 31. januar på Dokk1 i Aarhus.


     
         
     

Relaterede artikler

Nyeste artikler