15.8 C
Randers
lørdag, juli 13, 2024

Folkeskolerne i Randers vil gå en million kroner hjem til Syriens udsatte børn

I morgen tirsdag den 17. januar begynder en tre dage lang gå-stafet mellem alle folkeskolerne i Randers Kommune. Målet er at samle en million kroner ind til udsatte syriske børn. Det sker i samarbejde med Danmarks Indsamling 2023 og Novo Nordisk Fonden.

Hver gang et barn har gået en kilometer, donerer Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling 2023. Når de mere end 8.500 folkeskoleelever i Randers Kommune bevæger sig ud på deres seks kilometer lange rute, vil det altså resultere i mere end en million kroner til Syriens udsatte børn.

Alle folkeskolerne har hver især lavet en rute på 6 kilometer i deres lokalområde, som eleverne skal gå. Hver gang en skole har afsluttet deres rute, sender de en depeche videre til en ny skole. Gå-stafetterne finder sted i elevernes skoletid fra tirsdag den 17. januar til og med torsdag den 19. januar.

»Det er skønt at se, hvordan det bobler af god energi ude på vores folkeskoler i forbindelse med, at Danmarks Indsamling 2023 finder sted her i Randers. Og jeg er rigtig glad for, at vi kan give vores elever oplevelsen af at stå sammen om at hjælpe de børn, der har allermest brug for det. Det er en vigtig bevidsthed at give vores børn og unge, og det er samtidig en indsats, der er med til at styrke fællesskabet på vores folkeskoler her i kommunen,« siger Torben Hansen.

Depecherne som skolerne sender rundt mellem hinanden er blevet til med hjælp fra Tradiums smede- og overfladebehandlerelever, der har designet og udarbejdet depechen særligt til dette formål.

Danmarks Indsamling 2023 bliver i år sendt fra Værket i Randers lørdag den 4. februar. Børn landet over har mulighed for at deltage i “Børnenes Danmarks Indsamling – Vi går sammen”, og til det store indsamlingsshow den 4. februar vil det blive afsløret, hvor mange kilometer børnene har gået Syrien samlet set.

Relaterede artikler

Nyeste artikler