13.6 C
Randers
tirsdag, april 30, 2024

Folketingskandidat Iben Sønderup deltog i cykeltur fra Psykiatriens Hus

Iben Sønderup afbrød for en stund valgkampen for at deltage i Sindets Dag. Bakkes op af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen

Mandag d. 10. oktober var det Sindets Dag. Folketingskandidat Iben Sønderup (S) afbrød sin valgkamp for at deltage i en 10 km cykeltur fra Psykiatriens Hus, for at sætte fokus på psykisk sårbare og markere dagen. 

Cykelturen blev afviklet over hele landet.

»Psykiatrien er et af de vigtigste områder at sætte ind politisk,« mener Iben Sønderup.

»Jeg har selv en familiehistorie, hvor psykisk sygdom har været en del af min families liv altid. Derfor ved jeg på egen krop og sjæl, hvordan det slider på de nærmeste pårørende, når ens kære lider i sindet.«

Iben Sønderup bakkes op af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, som i 1993 mistede sin datter på grund af psykisk sygdom. 

»Jeg ved, at Iben kender den smerte, som psykisk sårbare bærer i sig. Og jeg ved, frem for nogen, at forældre og pårørende altid er den sidste station til at gribe, når dem man holder allermest af, har det hårdest,« siger Poul Nyrup, og fortsætter: 

»Jeg synes, at Iben er et fantastisk menneske, og en fantastisk folketingskandidat for vores parti. Jeg vil gerne hjælpe Iben med, at vi gør nogle forandringer, for at psykisk sårbare får et bedre liv.«

Poul Nyrup Rasmussen er i dag ambassadør for SIND og har startet Det sociale Netværk og Headspace. Hos Headspace kan unge finde nogen at tale med om de ting, der er svære. 

I Randers blev Sindets Dag markeret i Psykiatriens Hus med et flot program, som startede kl. 10 med en cykeltur på 10 km.

Den 27. september indgik en lang række partier en aftale om en ti års plan for psykiatrien, som tilfører området et permanent årligt løft med 0,5 mia. kroner.

Hele aftalen kan læses her

Relaterede artikler

Nyeste artikler