12 C
Randers
fredag, maj 3, 2024

Folketingskandidaterne sover aldrig

Lige fra morgen til aften møder man håbefulde folketingskandidater, som kæmper om én af de 179 pladser.

Bolsjer, æbler og mange andre lækkerier fås gratis, hvis man passerer Rådhustorvet i Randers.

Her mødes folketingskandidater fra alle partier, og får sig en hyggesnak, inden de deler sig, og uddeler deres materialer, og naturligvis et par gode argumenter for netop at stemme på dem.

En tilfældig tirsdag mødte News Netavis to folketingskandidater, som havde travlt med både at dele karameller ud til børn, men også med at diskutere politik med hinanden.

Det var Karina Kirk fra Nye Borgerlige, og Michael Nedersøe fra Dansk Folkeparti. De bor hhv. i Skanderborg og Horsens, men er begge opstillet i hele Østjyllands Storkreds, og kan dermed også stemmes på i Randers.

På trods af politiske holdninger kører de sammen fra sted til sted for at føre valgkamp.

Karina Kirk forsøger at besøge alle kommuner i Østjylland. Hun fortæller, at når hun er på gaden, vil vælgerne gerne tale udlændingepolitik, sundhedsvæsen, ældrepleje og psykiatri, fordi det er områder, som alle på en eller anden måde er berørt af.

Karina Kirk taler ud fra egne erfaring i sundhedsvæsenet: »Jeg er uddannet social- og sundhedsassistent, og ved hvilke problemer, som er i systemet.«

Hun mener, der er for mange i Folketinget, som har læst sig til tingene, og mange har derfor kun en femtehåndsviden og kun lidt erhvervserfaring.

»Jeg vil gerne medvirke til at bringe førstehåndsviden ind på Christiansborg med mine 26 år i forskellige dele af sundhedsvæsnet. Vi mangler, at få virkeligheden på bordet,« understreger Karina Kirk, som også sidder i byrådet i Skanderborg Kommune.

Nye Borgerlige er det første parti, hun har været medlem af. Hun blev kontaktet af Pernille Vermund og Lars Boje Mathiesen fra partiets folketingsgruppe, fordi de havde bemærket hendes slagfærdige opslag på bl.a. Facebook, hvor hun gav sin uforbeholdne mening til kende om bl.a. kriminelle udlændinge.

Karina Kirk blev hurtigt medlem af partiet, og efter flere opfordringer valgte hun at stille op til Folketinget.

Michael Nedersøe har været medlem af Dansk Folkeparti siden 2008, og har aldrig været medlem af andre partier.

»Det er DF’s politik jeg kan se mig i. Især den stramme udlændingepolitik og EU-modstanden tiltaler mig, og det er der ikke andre partier, som afspejler på samme måde,« siger han.

Derfor bliver han i Dansk Folkeparti, og tilføjer at de folketingspolitikere som har forladt partiet tilpasset deres politik til Danmarksdemokraterne, er levebrødspolitikere.

Det irriterer Michael Nedersøe, at han hele tiden bliver konfronteret med de lave meningsmålingstal. Han kalder det valgmanipulation, og så helst, at meningsmålinger bliver forbudt under en valgkamp. I stedet vil han hellere tale politik.

Efter en time pakker de to folketingskandidater sammen, og kører til næste by, hvor det hele gentager sig.

Relaterede artikler

Nyeste artikler