2 C
Randers
onsdag, februar 28, 2024

Folkets klimamarch i Randers

Kloden brænder, politikerne ser passivt til og befolkningen kræver handling. Derfor indkalder Klimabevægelsen i Randers til Folkets klimamarch.

»Vi vil gentage succesen fra 2019 med optog, musik, taler og vores nyskrevne klima sang. Vi vil råbe politikerne op med fest og sang, men vi gør det på en dyster baggrund. For Randers er en kulsort by,« siger Jakob Lausch Krogh på vejene af klimabevægelsen i Randers.

Randers kommunes klimaplan 2050 er helt utilstrækkelig, mener Klimabevægelsen. Hvis Randers kommune skal nå 2030 målet om 70 procent reduktion af co2 udledning, skal det reduceres med 350.000 tons. Dertil kommer at en væsentlig del af den forventede reduktion er meget usikker, fordi den bygger på frivillige aftaler med landbruget og erhvervslivet, som de kan springe fra uden konsekvenser, oplyser bevægelsen. 

»Politikerne i Randers kommune har desværre planlagt en infrastruktur med projekter, hvor der investeres seks gange så meget i veje som i cyklisme og kollektiv trafik. Randers kommunes kulsorte trafik politik illustreres meget godt af, at hurtigbusserne til Aarhus ikke bliver prioriteret fremfor en ny bro over Gudenåen til 552 millioner kr.,« siger Jakob Lausch Krogh fra Klimabevægelsen.  
 
»Vi kræver en politik, hvor investeringer i cyklisme ikke er reduceret til at sikre skoleveje og hvor den kollektive trafik er så hurtig, effektiv, billig og behagelig, at det også kan være til tilvalg for folk der pendler til arbejde,« slutter Jakob Lausch Krogh.

Klimamarch i Randers finder sted den 6. november k. 14, og starter i Torvegade 19.

Her kan du læse om klimamarchen i Randers

Du kan læse mere om den landsdækkende klimamarch her

Relaterede artikler

Nyeste artikler