18 C
Randers
tirsdag, april 30, 2024

Fordebat om Ringboulevardens forlængelse medfører ekstra undersøgelser

Der skal laves ekstra undersøgelser af jordbundsforholdene i nærområdet til fordebattens to forslag til placeringer af Ringboulevardens forlængelse.

Desuden skal der laves en grovscreening af endnu et forslag til en linjeføring af vejen. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 10. oktober 2022, hvor høringssvarene fra forårets fordebat blev behandlet.

På mødet den 10. oktober 2022 behandlede Randers Byråd de mange høringsvar, der er kommet under forårets fordebat om Ringboulevardens forlængelse.

På den baggrund har byrådet besluttet, at der skal laves yderligere undersøgelser og analyser af jorbundsforholdene og risikoen for sætningsskader i nærområdet til de mulige placeringer, som fordebatten har drejet sig om (alternativ 2 og alternativ 6).

Derudover skal der laves en grovscreening af endnu et forslag til en linjeføring af vejen fra Rismøllekvarteret nord om Dronningborg Skov med tilkobling på Udbyhøjvej lige nord for Dronningborg stadion. Et forslag som er kommet under høringen.

I alt har forvaltningen modtaget 89 høringssvar og over 300 deltog i et borgermøde under fordebatten, der fandt sted i perioden fra den 10. maj til den 14. juni 2022.

Højt prioriteret projekt

Forlængelsen af Ringboulevarden er et af de højst prioriterede projekter i Randers Kommunes langsigtede plan for infrastrukturen. Formålet med vejen er at forbedre fremkommeligheden for den øst-vestgående trafik i den nordøstlige del af Randers ved bl.a. at aflaste Dronningborg Boulevard og Udbyhøjvej.

Siden 2021 har planlægningen været i gang. Og i april 2022 besluttet byrådet at sætte gang i fordebatten om to forslag til placeringer af det knap tre kilometer lange vejstykke.

Før der bliver taget en beslutning om valg af linjeføring, vil byrådet blive præsenteret for resultaterne af de nu igangsatte jordbundsundersøgelser og grovscreeningen. Vælger byrådet herefter en anden linjeføring end de to, der allerede har været i fordebat, skal der være endnu en fordebat.

Når byrådet har valgt en linjeføring vil forvaltningen udarbejde forslag til kommuneplantillæg, forslag til lokalplan og miljøvurdring. Planforslagene kommer ligeledes i offentlig høring, før byrådet skal tage endelig stilling til placeringen og etableringen af vejen.

Se høringsmaterialet og alle høringssvar her

Relaterede artikler

Nyeste artikler