4.7 C
Randers
tirsdag, april 23, 2024

Foredrag: Menneskeskabte kriser og bæredygtig livsstil

Foredrag med Niels Aagaard, formand for Det Fælles Bedste.

Onsdag 15. marts kl. 18 – 19:30 i Randers Fritidscenter lokale 8 er der en sjælden mulighed for at møde, høre og tale med formanden for Det Fælles Bedste om de menneskeskabte kriser og omstillingen til bæredygtig livsstil.

Niels Aagaard er en fremragende taler og debattør med et indgående kendskab til såvel de menneskabte kriser som løsnings- og handlemuligheder i forhold til at afværge disse.

Foreningen Det Fælles Bedste blev skabt i 2012 af grønne foreninger, fordi man mente – og mener – det er tvingende nødvendigt at gennemføre en omgående omstilling til et bæredygtigt samfund. Ved COP27 sidste år formulerede FN’s generalsekretær, António Guterres, kort og præcist situationen sådan: “Vi er på vej mod klimahelvede med foden på speederen”.

Inden for dette årti skal vi have omstillet radikalt, ellers går det galt, og hvilke handlemuligheder har vi så? Hvad kan den enkelte gøre?

På baggrund af års erfaringer med kriserne, og de mange muligheder for at gribe ind over for dem, vil Niels Aagaard fortælle om følgende hovedtemaer:

1) De menneskeskabte kriser, der viser, at vores nuværende kulturer ikke er bæredygtige.

2) De personlige handlemuligheder for at planlægge/designe sit eget og fællesskabers vej mod et bæredygtigt liv og samfund.

3) Selvforsyning i lokalsamfund, fællesskaber omkring produktion, fødevareproduktion, reduceret forbrug ved reparation osv.

4) Fremtidens økonomi – doughnutøkonomien – ting man kan gøre fra lokale fællesskaber, over regionale og i større sammenhænge på landsplan.

Arrangørerne opfordrer til, at sætte kryds i kalenderen, og komme forbi Fritidscentret og høre foredraget.

Arrangementet er åbent og gratis for alle interesserede.

Tilmeld gerne via Facebook-begivenheden, som du finder ved at klikke her.

Arrangør: Permakultur Randers.

Relaterede artikler

Nyeste artikler